San Siro este arena pe care o frumoasă echipă de juniori a participat la primul ei turneu de fotbal. Peste ani, din acea trupă aveau să iasă fotbaliști precum Raul Rusescu, frații Costea sau Deaconescu.

Treaba asta se întâmpla, dacă memoria nu mă înșeală, în 1999. Cred că luna era tot iulie… Împreună cu Cristi Bora îmi amintesc că am urcat copiii în Mercedesul cu motor de Saviem al clubului FC Teleșpan’97 și am plecat la primul turneu pe care grupa asta de copii îl avea programat. Emoțiile erau mari, pe San Siro urmând ca speranțele fotbalului vâlcean să dea piept cu nume grele ale fotbalului juvenil românesc, precum Dinamo București sau Școala de Fotbal Gică Popescu.

Nu vă închipuiți că am mers pe celebrul San Siro al lui Inter Milano. Nicidecum… Jucam pe un alt San Siro, din… Corabia. Mai precis, era vorba despre un teren din ciment, cu tribune pe laturi. Pe vremuri povestea spune că acolo se disputau meciuri din prima divizie la handbal masculin, că mari vedete ale jocului cu mingea la semicerc își lăsaseră magica amprentă în istoria locului… Gațu, Birtalan, Oțelea… ne pândeau din negura vremurilor!

Îmi amintesc că echipa lui Bora, pentru că el era tartorul principal al trupei, a măturat pe jos cu adversarii, iar la finalul turneului Eduard Wagner a venit să-l ceară pe “piticul de juca în dreapta” la Dinamo. Era vorba despre Rusescu, era cel mai mic jucător al echipei pe care o reprezentam… Firește, propunerea nu i-a fost acceptată, Raul dezvoltându-se ca fotbalist la poalele Capelei.

De ce am scris despre acest turneu, despre aventurile clubului pe care l-am reprezentat și eu vreo 3 ani? Am văzut în Prosport o poză, cu halul în care a ajuns arena pe care am participat la acel turneu – pe care probabil că fotbaliștii care au devenit astăzi încă îl mai țin minte. Am avut o nostalgie în timp ce savuram cafeaua. V-am împărtășit-o și vouă. Nu de alta, dar arenele nu sunt simple mormane din beton. Au suflet, au povești, istorii și eroi…sunt pline de viață!

De ce le ucideți?

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here