Am promis ca revin cu amănunte pe marginea deschiderii Centrului de Cercetași Popești-Leordeni. Luni-seară am mai făcut un pas în acest sens, participând la deschiderea anului cercetășesc “Colț Alb” – Dimăncescu, din Capitală.

Aproximativ 20 de părinți și lideri de grup s-au întâlnit luni-seară în Parcul Carol din București. Scopul a fost dat de deschiderea noului an cercetășesc la centrul mai sus amintit. La întâlnire am participat și 3 dintre cei care facem ca lucrurile să meargă în sensul pozitiv în Popești-Leordeni. Am ales să ne întâlnim cu respectivii colegi deoarece ei ( împreună cu Ioana Alexandra  Frâncu) ne îndrumă pașii la debutul în cercetășie.

Fiecare "lupișor" deține un astfel de caiet de lucru!
Fiecare “lupișor” deține un astfel de caiet de lucru!

Trebuie să știți că s-au discutat lucruri interesante, că am descoperit un mediu social, civic, extraordinar – în care simplitatea și somptuozitatea culturală se împletesc armonios și formează sau desăvârșește caractere. Sunt lucruri pe care vrem să le experimentăm și în Popești-Leordeni, sunt atribute care sper să ne întărească atât pe noi cât ( în special!) pe copiii care aderă la activitățile cercetășești.

Până în prezent avem un nucleu de 15 copii înscriși. Ar mai fi loc de încă 10, trebuie să mai găsim acești prichindei pentru a putea să purcedem în lumea cercetașului. Vreau să știți că Centrul de Cercetăși Popești-Leordeni este singurul de acest gen din

Cravata și cămașa sunt simboluri cu care se mândresc cercetașii de pe întreg mapamondul!
Cravata și cămașa sunt simboluri cu care se mândresc cercetașii de pe întreg mapamondul!

județul Ilfov, că suntem un fel de direcție pentru cele care vor urma. Și mai vreau să știți că activitatea asta ar fi trebuit să fie demarată de ceva timp ( lucru aflat întâmplător la întâlnirea de ieri!) chiar de către Administrația Locală – la nivel de județ derulându-se un program european care presupune formarea de lideri în domeniul cercetășiei în Ilfov. De ce nu s-a constitut un astfel de centru până în prezent, e o enigmă pe care nu eu pot să o deslușesc!

Ce am făcut până acum?

  • avem închiriat un spațiu, pe Drumul Fermei, în care copiii își vor desfășura activitatea
    Așa arată formularul de înscriere a copilului tău la Centrul de Cercetași Popești-Leordeni. El poate fi procurat de la mine ( până la deschiderea oficială a activității !). Pentru acest lucru pot să fiu contactat în privat pe acest canal sau la nr de telefon 0747020548!
    Așa arată formularul de înscriere a copilului tău la Centrul de Cercetași Popești-Leordeni. El poate fi procurat de la mine ( până la deschiderea oficială a activității !). Pentru acest lucru pot să fiu contactat în privat pe acest canal sau la nr de telefon 0747020548!

    ( actele pentru a intra în posesia spațiului vor fi semnate săptămâna viitoare!)

  • a fost realizat necesarul în ce privește activitățile indoor, el urmând a fi achiziționat imediat ce se semnează actele de preluare a spațiului în care ne vom desfășura activitatea
  • se lucrează la un site al Centrului de Cercetași Popești-Leordeni
  • a fost rezolvată problema fotografiilor și filmărilor activităților pe care le vor desfășura micuții Lupișori ( de ele se va ocupa societatea comercială din care face parte vecinul de cartier Marius Vișoiu!)

CEL MAI IMOPRANT LUCRU: PRIMII 25 DE COPII ÎNSCRIȘI VOR BENEFICIA DE GRATUITATE ÎN PLĂTIREA TAXEI DE CERCETAȘI PENTRU URMĂTORII 2 ANI!!! Contravaloarea anuală a taxei de Cercetaș este de 100 de lei și urmează să fie suportată de un alt vecin de cartier, Iustin Diac! Așadar, primii 25 de copii înscriși în program vor beneficia inclusiv de această gratuitate. Grăbiți-vă cu înscrierile!

PS. Nu pot să omit mulțumirile față de cei care ajută în demararea proiectului, față de cei care vor activa în cadrul Centrului de Cercetași Popești-Leordeni. Fac lucrul ăsta pentru că toată munca dedicată copiilor, formării stilului de viață cercetășesc, este în regim PRO BONO!

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here