Primul centru de cercetași de pe raza județului Ilfov prinde tot mai mult contur. El va ființa în Popești-Leordeni și o să aibă sediul pe strada Drumul Fermei.

În Popești-Leordeni va exista, pentru început, o grupă de 20-25 de copii cu vârste cuprinse între 7 si 10 ani. “Lupișorii” – căci așa se numesc această categorie de juniori – vor desfășura activităși specifice cercetășiei, ei fiind îndrumați în activități de câțiva lideri.

Majoritatea acțiunilor săptămânale se vor produce în aer liber, dar vor fi și întâlniri indoor, ele producându-se la sediul de pe strada Drumul Fermei. Pot să vă comunic faptul că astăzi a fost rezolvată și juridic problema spațiului unde ne vom desfășura activitatea, zilele următoare aducând cu sine și mobilierul specific programelor pe care cercetașii le vor desfășura indoor.

Pentru început vom beneficia de sprijinul colegei Ioana Alexandra Frâncu, dar și de programele pe care ni le vor pune la dispoziție alți colegi din cercetășie – de la Centrul Dimăncescu ( București).

Mai menționez că încă avem nevoie de copii, lipsa unui număr minim de juniori fiind principala piedică în a da startul activității. Așa că, părinți: aduceți copiii la activitățile cercetașilor! Primii 25 de copii înscriși vor beneficia de subvenția taxei anuale ( 100 de lei) de participare la activități pentru o perioadă de doi ani. Ea va fi suportată de societatea Borg Design, iar partea de fotografie și suport video ne va fi asigurată de un alt vecin de cartier, Marius Vișoiu.

De asemenea, sunt rezolvate și costurile de plată a chiriei pentru spațiu, precum și a cheltuielor adiacente. Ne-ar fi plăcut să ne desfășurăm activitatea în cadrul liceului din oraș, dar nu a fost posibil ( din păcate!) acest lucru…

Aici este sediul, dar și locul activităților indoor pentru cei care alcătuiesc Centrul de Cercetași Popești-Leordeni!
Aici este sediul, dar și locul activităților indoor pentru cei care alcătuiesc Centrul de Cercetași Popești-Leordeni!

Esențial pentru cei care doresc să devină cercetași, sau lideri în domeniul cercetășiei ( persoane adulte, care să dorească să presteze activități probono) este faptul că avem stabilită deja prima noastră întâlnire. Prin acest canal îi invit pe toți cei care au semnat adeziuni de participare a copiilor la activitățile cercetășiei, dar și pe cei care vor deveni lideri, duminică în Parcul Izvor. De la ora 11.00 se produce deschiderea Anului Cercetășesc al centrului Cercetășesc Dimăncescu, iar pe 31 octombrie, ora 9.30, la Muzeul Satului din Capitală se produce deschiderea la nivel național, fiind musai să fim și noi prezenți la eveniment!

PS. Cei care doresc să mă contacteze o pot face apelând numărul 0747020548

2 COMMENTS

 1. Ce mai posteaza dl. Alin Todireanu la ceas de seara:

  CITITI CU ATENTIE PANA LA CAPAT SI TRAGETI SINGURI CONCLUZIILE!
  Daca ar fi sa incep cu un titlu “bomba” acela ar fi : “DOMNULE CIUNTESCU, VEI PUTEA DORMI LINISTIT LA NOAPTE?” smile emoticon dar cred ca mai bine va povestesc de la inceput totul.
  La cateva zile dupa ce am creat grupul asta, pupincuristii lui nea Titi au intrat rapid sa-mi spuna mie ca sunt pupincuristul Primarului. Asta pentru ca la acea vreme daca nu injurai cum trebuie Primaria, erai nebun sau platit. Blogul vietii in tandem cu “Noul Popesti” care ii distribuia manopera zilnic..dictau categoric ce trebuie sa gandeasca oamenii fara alte sperante de mai bine sau de solutii cu ce ar putea si populatia sa faca pentru a imbunatati ceva. Dupa ce le-am dat cateva ciocane va dati seama ca s-a incercat discreditarea mea pe acolo. Jegul de om ,Alin Popa ( sageata lui Ciutescu care i-a predat inregistrarea unde Petre Iacob vorbeste despre canalizare) a avut o divergenta si cu mine. Eu m-am dus singur la frumatorul de iarba in casa sa vad care e problema, loc in care m-a servit cu o bere si a fost pisicut. Desi i-am povestit cu subiect si predicat in acea seara ca e posibil sa fiu sustinut pentru un post de Consilier Judetean la urmatoarele alegeri (spun posibil pentru ca in Politica nu poti fi sigur de nimic), jegul a spus ulterior ca eu deja ma dau Consilier Judetean si alte prostii. Nu mai vorbesc de caracterul lui pentru ca va dati seama singuri ce om e din moment ce inregistreaza un om pe furis, preda inregistrarea, blogerul p**dii o face publica apoi el incearca a 2-a zi sa o scalde cu telefon la Primar ” Vai domnul Primar, imi cer scuze…eu nu am nicio vina..i-am predat doar o informatie nu doream s-o puna” (deci subiectul nu era “sunt un jeg care te-am inregistrat cat ai vorbit” ci …”a facut Ovidiu fapta asta urata fara stirea mea…nu am vreo vina”.
  In fine, despre alt personaj vreau sa va vorbesc in seara asta si anume un alt fanatic al lui Ciutenscu, stimabilul si oborabilul domn DANIEL POPA.
  Tot in acele vremuri (acum cateva luni) ma trezesc cu un veritabil fan al blogerului in privat (cum a procedat si Marian Ivan – cheliosul motociclist si cam toata gasca restransa care formeaza nucleul acolo) si ce imi spune omul asta?
  Ma intreaba ale cui jocuri le fac pe grupul asta, ca de ce ii dau afara pe cei care ma denigreaza…ca de ce nu las oamenii liberi….ca de ce il atac pe Ciuntescu …ca eu vad sau nu vad cum se construieste pe aici..si daca nu cumva eu am o intelegere cu dezvoltatorii de nu lovesc niciodata in ei.
  OAMENI BUNI, EU AM CREAT GRUPUL ASTA PENTRU SUBIECTE IN URMA CARORA POTI FACE SAU SCHIMBA CEVA IN BINE. SA LOVESTI IN DEZVOLTATORI E PIERDERE DE TIMP CHIAR DACA O FACI PE BUNA DREPTATE CU TOT.
  Revenind: In tot acest timp ce oamenii astia imi purtau de grija mie, oare ce fac, oare ce invart, eu cu proverbul ala in cap cum ca ” hotul de hoti se fereste…curva de alte curve…si tot asa.., evident ca ma gandeam ca varianta posibila la niste combinatii ale lor dar nu reuseam sa realizez ce anume si cu cine fac ce fac. Imi ajunsese la urechi intre timp ca Pantazi isi negocia tarif pentru reclama la Pizza Italia pe Noul Popesti. Ca Mister Ovidiu la fel , incerca sa incerce o bonificatie pentru ziua pustiului pe la Tratorria in schimbul unui articol pe marele blog de unde Pizza si cu Spatiu de joaca pentru copii sa reiasa ca sunt cele mai tari din lume, etc dar realizam ca totusi sunt gainarii, lucruri care nu ar putea intretine oameni acasa fara sa mearga la munca cu timp de alergari prin cartier in mijlocul zilei. etc. Ma rog, de numitul Daniel Popa nu stiam ce face si ce nu face dar mi s-a parut deosebit de suspect cu sapaturile lui si cu ridicarea in slavi a lui Ciuntescu si cu faptul ca se vede la mine ca nu vreau sa deranjez dezvoltatorii.
  Ca sa nu ne mai lungim aiurea, gurile spun ca acest domn, Daniel Popa ar fi tratat cu dezvoltatorul de la Corvaris o modesta suma de bani in schimbul careia nu ar porni o mare denigrare media locala impotriva lui care i-ar prabusi vanzarile. De cealalta parte, santajatul de serviciu speriat probabil de blogul care toaca Primaria zilnic a zis ” DA. TATI- POFTIM LA MINE LA BIROU CA ITI DA TATA BANUTII…SA II IMPARTI CU CINE VREI TU SI SA NU MA DENIGRATI”
  Asa s-a si intamplat, insa s-a lasat cu zornait de catuse …pam pam.
  Inchei cu o intrebare dupa care va las sa vedeti stirea singuri si va urez o seara placuta!
  NEA TITI`…CREZI CA SCAPA FOILE ALEA ALBE ARUNCATE SUB NASUL LUI POPA FARA A SE POMENI PE ELE DE “BLOGUL LUI CIUNTESCU” IN RETINEREA PENTRU CELE 72 ORE? …tinand cont ca va trebui explicat procesul de denigrare in media locala si de faptul ca daca iti dai in primire amicii scapi cu cifra mai mica la sentinta? smile emoticon Hehe- Somn usor!

  • Este un iresponsabil fara limite. Dar na, a fi pupincurist de meserie e treaba complicata… Daca stau si ii raspund inseamna ca ma cobor la mintea si dezonoarea lui. Cat il priveste pe Luca, cel cu pizza, ghinion: inca mai am e-mail-urile cu oferta pe care i-am refuzat-o! Am preferat sa merg LA Mc Donald’s…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here