În noaptea tragediei de la “Colectiv” am dormit. A doua zi urma să merg la deschiderea Anului Cercetășesc, la Muzeul Satului. Dimineața următoare m-a încercat un sentiment de maximă tristețe, motivul fiind lesne de înțeles. Nu toți am avut o noapte cuminte, nu toți am trepidat de emoții în debutul acelei tragice zile. În Popești-Leordeni protipendada a benchetuit, a pus berbecuț la proțap și a decis cum împarte ciolanul pentru viitorul mandat electoral!

Pe strada “Gustav Muller” Nr 13, fostă “23 August“, s-a strâns aproape toată floarea cea vestită a PNL Ilfov. Gurile rele spun că fostul primar Grigore Trache a dat cep la sticlele de whiskey și a pus un berbecuț la proțap. Motivul? Îmbunarea liderilor Marian Petreche și Thuma Hubert Petru în a alege numele celui care să candideze din partea PNL la voturile cetățenilor din Popești-Leordeni.

În afară de cei enumerați mai sus, la locul cu pricina s-ar mai fi aflat Ion Dogaru, Ion Dărâcă și încă alți câțiva peneliști locali ( nu cunosc acele nume, vă las pe cei știutori să le treceți la mesajele de “încurajare” pe care sunt convins că veți fi generoși în a le transmite!). Toate au fost bune și frumoase până când cei doi șefi de partid au socotit că șprițul consumat i-a dus în punctul în care sfada este de neocolit, iar decizia numirii contracandidatului lui El Pitre I al Prăfoești-Nămoleni să nu mai sufere amânare.

Așa că Petrache ar fi zis: “Bă, îi fu…m pe ăștia trei ( Trache, Dogaru și Ștefănescu), sunt proști, sunt varză. Mergem pe varianta numărul patru ( cine-i aia, nu spun acum…, nu-i momentul!). Ținând cont că și Iacob e idiot, că e singurul oraș în care PSD l-a dat câștigător pe Johannis la prezidențiale, nu vom avea meci greu. Dă-i dracu, să se certe între ei, noi mergem cu omul din umbră“. Astea fiind spuse, șprițul a continuat până spre dimineață, soarele prinzându-i pe actorii în cauză cu căpățânile adânc înfipte între perini ( vorba bunică-mi!). Somnul le era liniștit, candidatul era rezolvat… Dramele Bucureștilor nu-și aveau locul la masa lor!

Între timp lucrurile au luat-o razna prin Popești-Leordeni: Adrian Ștefănescu s-a prins că e doar manta de vreme rea – și le-a dat flit, mergând pe un drum independent, iar “omul din umbră” a ales să se implice în cu totul alt timp de “afaceri”. Și, uite așa, sfada din umbra berbecuțului pus la bătaie de Grigore Trache… s-a dus dracului, cu whiskey tot.

De voie, de nevoie, pe masă au fost puse iarăși cărțile, iar ce le-a ghicit Baba Politică a fost destul de nașpa. “Fraierilor, în Popești-Leordeni ați cam pierdut joaca. Uite, ce dă cărțilii aici: la drum de seară, un popă de bâtă s-a întâlnit cu damă de treflă… Și ce a aflat, curvulița din ea? Eiiii, cică ați rupt taraba în patru…fraierilor. În loc de o casă de toleranță, v-ați ales cu un bordel clandestin” – le zi-se cotoroanța politică neghiobilor de s-au crezut pe post de sfat al țării.

Vrând, nevrând, ochii au început să se întoarcă…când spre Trache, când spre Dogaru… Și se învârtesc și în prezent nedumiriți asupra câștigătorului mai ceva ca girofarul la Salvare. Cică Dogaru ar fi și chior de bani, și ușor de manipulat pe deasupra. Mai ales că El Pitre i-a promis postul de viceprimar în viitorul mandat. Momentan l-a antamat cu cel de directoraș de școală de cartier… În ce-l privește pe Trache, lucrurile stau mult mai complicat. Cică pământul ăla de fu poligoane de tragere pentru un minsiter condus de un corupt din ziua de azi… ar reprezenta motiv de comisioane neonorate la județ. Și-i vorba de mulți bani, pe care fostul edil nu se știe dacă se va îndura să-i deie… Că umblă vorba că-i cam Hagi Tudose atunci când e de dat bani la alții! Și uite așa, din pălăria urecheatului mai apăru’ un nume: e vorba de mister Stoian – fost director pe la Knorr Germania și Africa, fost candidat la Primăria Popești-Leordeni prin 2004 și muză veselă pentru Valentin Delcea la parlamentarele din 2008.

Nu știu cât ați înțeles voi din îmbârligătura povestită, dar eu vă spun atât: orașul ăsta este mort din punct de vedere administrativ pentru încă patru ani. Așa simt eu problema, văd doar imorali pregătiți să reprezinte partidele, grandioasele carteluri politice ale patriei, la alegerile electorale locale din 2016.

PS. Închei cu o altă bârfă. Ca orice bârfă, nu bag mâna în foc că este și adevărată. Dar hai, să zicem că nu prea le-am greșit nici pe celelalte de până acum…. așa că o spui și pe aista: cică Ion Alexandru, co-președinte PNL Popești-Leordeni, și-a dat și el demisia din partid. Înțeleg că omul se scârbise de mocirla produsă ( chipurile!) în cel mai cinstit partid al patriei. Unii spun că l-ar urma pe Ștefănescu pe drumul independenței în fața electoratului, alții zic că va juca un rol cu mult mai important pe această scenă a politicului local. Eu sunt convins că vom mai auzi de el. Am așa, o senzație, că o altă bârfă va ieși curând la suprafață. Până atunci, distracție plăcută dragi popeșteni. Locul ăsta vă ocupă timpul mai mult decât vă dați voi seama!

 

 

3 COMMENTS

  1. Dnule Ciutescu. O singura intrebare. Daca intradevar la acet berbecut☺ a fost discutata o alta varianta de candidat decat cei enunerati de dvs. apare o mica intrebare. Dupa cateva zile ( mai exact pe 4 noiembrie), tot pe blogul dvs a fost publicat un post in care comunicati ca dnul Petrache a decis sa merga cu Dogaru la primaria Popesti. Deci care e varianta : Petrache oficial spune ceva si ulterior se intoarce sau sursele dvs. au putina liosa de credibilitate?

    • Vi se pare ca l-am exclus pe Dogaru din ecuatie? NU, doar ca in politica toti joaca murdar: una declara, alta fac in realitate. PS. Rugamintea este sa nu incercati o divagatie pe tema, nu o sa reusiti. Sa iasa cei enumerati si sa aduca garantia ca nu-i adevarat ce am scris eu aici… Mi-ar mai placea o chestiune: sa ma provocati ( nu doar dvs!) cand o sa fiti suficient de barbat sa va semnati cu numele real. Va multumesc anticipat!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here