Un oltean, din Craiova, a pus pe jar sportul mioritic. Vrea să cumpere echipa din Regie dar şi secţia de handbal a clubului Steaua Bucureşti.

Ovidiu Ciutescu

A început afacerile alături de Nicu Badea la Computerland, dar după foarte puţin timp a pornit pe cont propriu un bussines în America. Tot în domeniul IT. Apoi a început să investească în România. A construit un adevărat imperiu în domeniul construcţiilor la Călărşi şi a candidat la preşedenţia României. Acum visează să bage bani în sport. Ştie că este o sursă de imagine ieftină şi sigură. Acesta este Petre Marian Miluţ.

Un Model de echipă

Modelu este o comună de 10 mii de suflete şi se învecinează cu Călăraşi. Pînă în urmă cu o lună aici nu exista echipă de fotbal şi nici stadion. Prefab 05 Modelu, chiar dacă a fost înfiinţată şi joacă în Divizia C, evolua în pribegie. În derbyul cu Dunărea Călăraşi arena din Modelu şi-a deschis porţile. Are 2 mii de locuri iar totul a fost făcut la standarde europene. „Doar intrăm în Europa şi trebuie să fim ca ei” – se mîndreşte patronul venit din inima Olteniei şi îndrăgostit de acea zonă. Stadionul a fost construit de una din firmele sale de construcţii şi a costat doar 20 miliarde lei!

Cu Ţiţi la timonă

A ieşit în evidenţă în lumea fotbalului prin provocarea pe care a făcut-o aducîndu-l pe Ţiţi Dumitriu la Modelu. Un nume mare în soccerul românesc, ultimul antrenor care a dus Steaua în grupele

Petre Marian Miluţ

Ligii Campionilor. L-a antamat printr-o rudă pe care Dumitriu o are la o bancă în Bucureşti şi i-a expus un proiect de nerefuzat. „Sincer nu credeam vreodată că am să lucrez în Divizia C. Mulţi au spus că am venit aici pentru bani. Fals. Eu cîştig doar 1000 euro pe lună. Nu am vrut mai mult şi e corect aşa! Domnul Miluţ mi-a pus în faţă un proiect ambiţios care e unic în fotbalul nostru. A creat inclusiv condiţii extraordinare de pregătire. Nu îmi e ruşine că sunt aici” – spune titratul tehnician.


Cantonamente la nivel de Divizia A

Echipa beneficiază de un cantonament de patru stele construit chiar la Modelu. Aici nu locuiesc Nicoliţă, Zicu sau alte vedete ci, încă anonimi precum Şerban, Tărăboşanu, Cenoiu, Cătălin Coman sau Daniel Oprea. „Suntem mulţumiţi cu ce ni se oferă. Pentru acest eşalon totul este mai mult decît un vis”, vorbesc jucătorii Divizionarei C. În iarnă aceştia s-au putut duela cu echipe din Europa, dar şi din campionatul lui Mitică în Cipru. „I-am dus pe băieţi pe Insulă. Au stat în hotel cu FC Naţional şi CFR Cluj. Au cunoscut crema fotbalului nostru şi s-au duelat inclusiv cu echipe de prim plan din Cehia şi Rusia.” Miluţ ridică ştacheta şi prin alte pretenţii. „Acolo a venit şi Robert Niţă. A vrut să joace la noi! Nu a corespuns cerinţelor lui Ţiţi Dumitriu şi a trebuit să plece…”

Steaua şi Regia, ţintele patronului

„Discut să preiau Sportul Studenţesc. Nu ştiu dacă Şiman vrea să vîndă, dar vreau să refac acest club. Mă doare cînd văd că acei băieţi minunaţi joacă în faţa a 100 de suporteri. Eu vreau să reinventez mitul pe care Sportul îl avea înainte. Să fac spectacole în aer liber, să creez efervescenţa studenţească în jurul echipei. Şi stadionul vreau să-l aduc la standarde internaţionale. Pot face asta!” – declară bosul de Dunăre. Miluţ vrea şi echipă de handbal. A băgat 75 de mii de euro în Steaua Bucureşti pentru semifinala şi finala Challenge Cup. Acum doreşte să devină omul nr 1 al echipei militare. Va trebui să se lupte cu generalii din MapN dar şi cu legile destul de ciudate în priviinţa privatizării unui club încă departamental.

„Eu nu voi mai fi antrenor niciodată. Doar Director Tehnic. Îmi doresc să preluăm Sportul şi să am această funcţie în Regie!” – Ţiţi Dumitriu, Director Tehnic Prefab 05 Modelu

„Steaua poate redeveni o echipă de Liga Campionilor la handbal masculin. Pentru asta trebuie privatizată această secţie. Sunt pregătit să îmi asum răpunderea în a prelua această grupare.” – Petre Miluţ

„Dacă domnul Miluţ vine aici, avem dreptul să visăm la a juca în Liga Campionilor. Un vis interzis pînă acum nouă!” – Vasile Stîngă, antrenor Steaua.

săptămânalul Fanatik
aprilie 2006

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here