Inaugurat pe 29 octombrie 1967 şi renovat în 2008, stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova îşi consumă ultimele clipe din viaţă. O hotărâre a Consiliului Local avizează demolarea acestui sanctuar al fotbalului românesc.

 

 

La finele şedinţei de astăzi a Consiliului Local din Craiova s-a decis ca arena pe care Universitatea distrugea forţe ale fotbalului european, precum Bordeaux, Leeds, Kaiserslautern, Fiorentina etc, să fie demolată. În locul său urmează să fie contruit un alt stadion, cu o capacitate de 32.000 de locuri. Conform celor convenite în şedinţa de astăzi, la finele lunii noiembrie, Consiliul Local şi Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport se vor pune la aceeaşi masă şi vor negocia noul proiect. În prezent, Consiliul Local este proprietarul tribunelor, în timp de DJTS deţine pista de atletism.

PROIECT ÎNDRĂZNEŢ!

Chiar dacă Cetatea Băniei nu mai are nicio echipă de echipă de fotbal care să capteze atenţia microbistului oltean, municipalitatea spune că până în 2014 lucrurile se vor schimba. “Am purtat astăzi o discuţie cu Adrian Mititelu şi mi-a promis că până în primăvară va reînfiinţa Universitatea”, a declarat primarul Craiovei, Olguţa Vasilescu, exclusiv pentru Blogul lui Ovidiu Ciutescu. Edilul lasă să se înţeleagă că are şi o variantă de rezervă în cazul în care Mititelu nu îşi va respecta promisiunea făcută. “Dacă nu face ce mi-a promis, aplic Planul B. În ce constă ăsta? Nu îţi spun! Un singur lucru trebuie să ştie suporterii Ştiinţei: Cu sau fără Mititelu, din sezonul viitor Universitatea Craiova – nu altă echipă din Craiova – va fi înscrisă în Liga a doua”, a adăugat edilul din capitala Olteniei. Tot pentru acest blog, Olguţa Vasilescu a dezvăluit, în premieră, şi planul pentru construcţia noii arene “Ion Oblemenco”. Conform acesteia, “astăzi am aprobat studiul de fezabilitate şi demolarea vechiului stadion. El va dispărea până la finalul acestui an. Apoi, până în 2014, vom construi noua bijuterie”. Olguţa Vasilescu susţine că “arena Ion Oblemenco va avea o capacitate de 30 de mii de locuri şi va avea tribunele acoperite.

Noul “Ion Oblemenco” va semăna izbitor cu “Mercedes Benz Arena”, pe care joacă VFB Stuttgart

Va semăna cu “Mercedes Benz Arena”, pe care joacă VFB Stuttgart. Diferenţa va consta în faptul că va avea o capacitate mai mică decât acesta şi că nu vom monta şi un acoperiş retractabil”. Stadionul, mai spune doamna primar, “ va costa 25 de milioane de euro – dacă nu va fura nimeni – şi face parte dintr-un proiect mult mai amplu. Acesta are finanţarea asigurată şi va demara în ianuarie 2013. În prima fază vom construi un spital municipal – condiţie obligatorie pentru a deveni pol metropolitan de dezvoltare europeană. Tot în 2013 va trebui să construiesc, pe fosta bază “RAT 1 Mai” un cartier de locuinţe. 1500 de apartamente sociale, cu preţuri de maxim 25 de mii de euro, vor fi făcute pentru craioveni. Din banii pe care îi vom strange din vânzarea lor vom plăti construcţia viitorului stadion. O să vedeţi că toţi oltenii se vor mândri cu acestă arenă şi nu numai. Nu vreau să vă spun mai multe pentru că nu îmi place ca cetăţenii să spună că ne lăudăm. Vă spun că vom face un spital care va fi, poate, cel mai modern din România, un cartier de locuinţe ieftine şi bune, dar şi un stadion pe care lumea va veni cu drag să vadă Universitatea jucând. Fireşte, şi naţionala va avea porţile deschise”!

10 COMMENTS

  1. Wow, wonderful blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your web site is wonderful, as well as the content!. Thanks For Your article about EXCLUSIV: Iată cum va arăta stadionul “Ion Oblemenco” din Craiova! | Blogul lui Ovidiu Ciutescu .

  2. Wow, wonderful blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your web site is wonderful, as well as the content!. Thanks For Your article about EXCLUSIV: Iată cum va arăta stadionul “Ion Oblemenco” din Craiova! | Blogul lui Ovidiu Ciutescu .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here