Facebook a fost realizat pentru a deveni parte din viaţa oamenilor. Fireşte, o astfel de aplicaţie nu se putea să nu genereze tot felul de întâmplări mai mult sau mai puţin geniale. Toptenz.net a realizat un astfel de top, al celor mai ciudate lucruri întâlnite până acum pe acest portal. Haideţi să-l vedem!

10. Omul care a fost la un pas să distrugă viaţa unui copil

Megatron...câte glume s-ar fi făcut, oare, pe seama unui copil cu un asemenea nume?
Megatron…câte glume s-ar fi făcut, oare, pe seama unui copil cu un asemenea nume?

Un anume Smallwood a hotărât ca numele copilului surorii sale, nou-nascut, să fie Megatron. Bărbatul a pus o condiţie minimală pentru acest lucru: pagina lui de Facebook să primească un milion de like-uri! În mai puţin de două săptămâni dorinţa i s-a îndeplinit, dar promisiunea nu a putut să o onoreze. “Vina” o poartă sora sa, cea care a refuzat să-i facă pe plac, botezând copilul cu numele Dylan.

9. Tupeu prostesc: i-a cerut prietenia celui pe care îl jefuise!

Prostul închisorii
Prostul închisorii

Un hoţ a avut o curiozitate care l-a costat libertatea: i-a cerut prietenia tocmai celui pe care îl jefuise cu foarte puţin timp în urmă. Am putea spune că este gestul stupid pe care putea un hoţ să îl facă. Acum, la puşcărie, probabil că are timp suficient să reflecte la ce a făcut, dar şi să-şi povestească stupida idee!

8. Sex protejat încă din burta mamei!

Sexul protejat nu cunoaşte vârsta!
Sexul protejat nu cunoaşte vârsta!

Încă de la început Facebook-ul a fost “mirosit” ca un factor bun şi ieftin de promovare a unor produse. Aşa că, în scurt timp, reţeaua s-a umplut cu anunţuri care mai de care mai ciudate.

Astfel, o marcă de prezervative s-a gândit că o bună ocazie să-şi dezvolte campanile o reprezintă şi mesajele trimise la copii… Dar ce te faci când se constată că unii copii, care primeau astfel de mesaje, nici măcar nu se … născuseră?

7. Organizarea unei întregi comunităţi după o revoltă

Anglia a fost sfâşiată de revoltele urbane în 2011
Anglia a fost sfâşiată de revoltele urbane în 2011

2011 a fost un an plin de violenţă de-a lungul insulelor britanice. Pagubele au fost de ordinul sutelor de milioane de dolari, iar străzile arătau ca după adevărate războaie civile.

Un exemplu al nocivităţii umane îl reprezintă distrugerea frizeriei unui bătrânel de 89 de ani, iar unui altuia i-au fost furate până şi plicurile cu ceai din casă – crimă considerată supremă pe tărâm britanic! Dacă pe străzi anarhia era la ea acasă, pe Facebook s-au constituit grupuri de iniţiativă. Ele au reuşit să mobilizeze lumea pentru a face curat pe străzi sau, chiar, să refacă magazine şi prăvălii dinstruse din temelii de vandali!

6. Mijloc bun pentru a chema o ambulanţă!

Facebook-ul i-a salvat viaţa!
Facebook-ul i-a salvat viaţa!

De foarte multe ori Facebook are caracteristici similare cu telefonul mobil. Uneori chiar este mai util decât banalul gadget.

După ce a suferit un spasm spinal sever, un anume Peter Casaru a avut puterea să se târască până la laptop şi să scrie pe Facebook: “Poate cineva să sune la 999, Ambulanta pentru mine? Am nevoie de una chiar acum. Am fracturi la spatele meu. Nici un telefon nu pot folosi (…) Rog, ajută-mă “. Chiar dacă, ortografic, mesajul nu a fost foarte corect, lumea l-a înţeles şi ajutorul i-a sosit la ţanc!

5. Infractor urmărit online

Facebook-ul se poate transforma chiar şi într-un mic Batman
Facebook-ul se poate transforma chiar şi într-un mic Batman

Mai sus vă spuneam despre un infractor atât de prost încât s-a lăudat cu modul în care a furat, chiar în faţa păgubitului. Dar nu toţi hoţii sunt aşa de fraieri. În schimb, cert lucru, le place să piardă vremea pe reţelele de socializare! Acest lucru îi face, de foarte multe ori vulnerabili în faţa anchetatorilor.

O astfel de întâmplare a trăit şi Daniel Kayle. La scurt timp după ce fusese jefuit a avut şansa să-l vadă pe hoţ în anturajul surorii sale, într-o fotografie postată de aceasta pe profilul de pe Facebook. De aici şi până la cei 12 ani de închisoare, primiţi de către hoţ, nu a mai fost decât un simplu pas.

4. Diagnosticarea unei boli

Poate că sună ciudat, dar unii oameni au norcul să fie ajutaţi în locuri cu totul şi cu totul neaşteptate!
Poate că sună ciudat, dar unii oameni au norcul să fie ajutaţi în locuri cu totul şi cu totul neaşteptate!

Facebook-ul este plin de tot felul de poze ciudate. Oamenii postează ipostaze care de care mai interesante: de la ce îşi pun în farfurie, până la imagini cu proprii copii.

Nici Deborah Copaken Kogan nu face excepţie de la această regulă. Ea a postat a postat o poză care îl înfăţişa pe copilul ei cu o puternică erupţie pe piele. Decizia postării fotografiei cu pricina s-a dovedit a fi un lucru exrem de bun. O prietenă de-a femeii a văzut imaginea şi a recunosut erupţia cutanată, identificând-o ca fiind o boală extrem de rară. Medicii care puseseră diagnosticul greşit – spunând că este vorba de scarlatină- au început urgent să-i administreze un alt tratament, pentru boala Kawasaki – de această dată, salvându-i viaţa copilului.

3. Lărgirea ariei de combaterea infracţiunilor de către autorităţi

Chiar şi pe Facebook, braţul lung al legii stă la pândă!
Chiar şi pe Facebook, braţul lung al legii stă la pândă!

Poliţia şi procurorii pun tot mai mult accent pe colaborarea cu informaţiile venite prin intermediul Facebook pentru a depista delicvenţi sau posibili infractori.

Studiile arată că delicvenţii, între una – două fărădelegi, revin pe Facebook pentru a intra pe Farmville – de exemplu. Indolenţi în viaţa reală, ei sunt conştiincioşi în mediul online, nelăsând animalele din fermă să moară de foame sau recoltele nestrânse!

2. Loc rezervat în avion în funcţie de profilul de pe Facebook

Cu o asemenea companie, zborul poate să dureze zile în şir...
Cu o asemenea companie, zborul poate să dureze zile în şir…

Zborurile pot fi destul de stresante, mai ales când trebuie să piteşti o sticlă cu vodcă. Nu de alta, să ai cu ce să îţi omori teama de zbor. Dar şi mai stresat poate să fie să stai 6 ore lângă un coş de gunoi sau lângă o persoană care are rău de avion şi vomită într-una sau căreia îi turuie gura ca la o moară stricată.

Ei bine, o companie care se ocupă cu rezervarea biletelor de zbor a avut o idee genială, spun cei care apelează la serviciile sale: să îţi aloce locul în avion în funcţie de profilul de pe Facebook!

1. Pentru a găsi sânge, sângele tău!

O pungă cu sânge te poate ajuta atât în cazul unei transfuzii, dar şi dacă te nimereşti în raza de acţiune a unui...vampir!
O pungă cu sânge te poate ajuta atât în cazul unei transfuzii, dar şi dacă te nimereşti în raza de acţiune a unui…vampir!

Dintre toate ideile cuprinse în “Top 10”, acesta este una care poate, cu adevărat, să salveze o viaţă. Poate chiar pe a ta!

Socialblood este creaţia lui Karthik Naralasetty şi conectează oamenii în funcţie de grupa sanguină. Astfel, facilitează posibilitatea de a gasi un donator compatibil în cazul situaţiilor extreme. Sau, ca să şi glumim puţin…niciodată nu ştii dacă o pungă cu sânge nu te va salva chiar şi de la atacul unui vampir…!

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here