Calculele matematice legate de orbitele unor planetoizi și planete pitice transneptuniene indică existența unei planete de dimensiuni mari (prin comparație cu Pământul) la marginea sistemului nostru solar. Informaţia nu face altceva decât să confime o teorie veche de mileni, cum că în sistemul nostru solar s-ar afla încă o planetă, Nibiru (Neb-Heru) – planeta zeilor. În urmă cu câteva luni  NASA a ţinut să infirme definitiv  ipoteza, una care acum revine în actualitate!

După descoperirea unei noi planete pitice înghețate dincolo de orbita lui Pluto, doi astronomi susțin într-un material publicat de revista Nature că o planetă mare ar putea să fie ascunsă la limita sistemului nostru solar, printre alte obiecte transneptuniene.

Într-un material despre același subiect publicat în National Geographic se precizează că planeta pitică 2012 VP113 (denumită neoficial “Biden“), aflată la peste 1,3 miliarde de kilometri distanță față de Soare, are o orbită care pare să fie afectată de o misterioasă planetă care are masa de două până la zece ori mai mare decât Pământul.

https://youtu.be/2PNAhEKSfz0

Misterioasa planetă ar explica și orbita prelungită a planetoidului Sedna, ce a fost descoperit în urmă cu 10 ani. “Dacă această misterioasă planetă nu ar exista undeva la limita sistemului nostru solar, atunci, conform arhitecturii cunoscute a sistemului nostru solar, Sedna și 2012 VP113 nu ar fi trebuit să se afle acolo unde se află”, explică unul dintre cei doi astronomi, Megan Schwamb, de la Taiwan’s Academia Sinica, într-un comentariu publicat în revista Nature. “Acest lucru sugerează că Sedna și 2012 VP113 reprezintă doar vârful aisbergului”, a adăugat ea.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here