Victoria obţinută spectaculos în faţa Eugeniei Bouchard i-a asigurat Simonei Halep un loc în sferturile de finală ale Indian Wells. Pentru penultimul act al competiţiei constănţeanca trebuie să treacă de Casey DellAcqua ( nr.78 WTA). Partida este programată în această seară, ora 22.00, şi este transmisă de către DolceSport.

 

Senzaţionala revenire a Simonei Halep în meciul disputat cu Eugenie Bouchard i-a făcut pe analiştii WTA să spună că “Halep ne-a demonstrat că este în formă maximă, că a atins maturitatea în joc şi că în prezent poate obţine victorii chiar dacă ne dă senzaţia că este în genunchi“. Victoria obţinută în faţa canadiencei i-a mai adus lui Halep un motiv de satisfacţie: de luni este numărul 6 mondial, urcând pe cea mai bună treaptă deţinută vreodată de o jucătoare de tenis de câmp din România!

Simona Halep poate urca chiar mai sus în clasament dacă ajunge să dispute măcar finala de la Indian Wells. Iar calea spre acest obiectiv poate să-i fie deschisă chiar de lesbiana Casey DellAcqua. La 29 de ani, australianca încearcă să revină în elită după ce doi ani i-a pierdut din cauza unor accidentări. Dacă la simplu nu pare să sperie, la dublu are un palmares impresionant: 25 de titluri ( 2 WTA şi 23 ITF ).

La Indian Wells, DellAcqua a trecut, în ordine, de Christina McHale, Kirsten Flipkens şi Roberta Vinci, după care a profitat de abandonul lui Lauren Davis, cea care a eliminat-o pe Viktoria Azarenka. În circuitul WTA Simona Halep nu s-a întâlnit până în prezent cu Casey DellAcqua. Chiar dacă specialiştii cred că australianca nu poate reprezenta o buturugă serioasă pentru româncă, trebuie luat în considerare că şi această jucătoare a arătat că dispune de un psihic de fier pe tot parcursul turneului , revenind de la 1-0 la seturi sau după ce a fost egalată la 1!

 

 

Simona mi-a dat mesaj după meciul cu Bouchard şi mi-a spus că nu a jucat prea bine, dar a luptat. Important este pentru un campion să câştige şi când nu îi iese totul. Am văzut-o pe DellAcqua la Australian Open. Conform calculelor hârtiei e favorită Simona, dar aţi vazut că multe favorite sunt acasă. Vreau să cred că Simona a ajuns la o maturitate care îi permite să câştige” – George Cosac, preşedintele FRT.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here