Pentru Simona Halep aventura de la Indian Wells a luat sfârşit. Agnieszka Radwanska s-a răzbunat pentru înfrângerea de la Doha şi şi-a croit drum spre finală.

Încurajată de victoria obţinută în faţa polonezei la Doha, dar şi cu moralul ridicat de ascensiunea din clasamentul WTA, Simona a sperat că va reuşi o nouă minune. Că va întări locul 5 mondial printr-o altă finală din categoria Premier 5.

Din păcate nu a fost aşa, Agnieszka Radwanska reuşind să controleze autorita jocul şi să se impună în două seturi: scor 6-3, 6-4. Radwanska, nr.2 mondial, are o mare şansă să plece acasă cu trofeul şi CEC-ul puse la bătaie de către organizatori. Asta şi pentru că în cealaltă semifinală Na Li a pierdut surprinzător , scor 6-7,3-6, în faţa italiencei Flavia Pennetta.

Începînd de luni, Simona Halep , 22 de ani, este numărul 5 WTA, cu o zestre de 4775 de puncte, cea mai mare performanţă din istoria tenisului feminin din România. Jucătoarea născută în Constanţa a plecat acasă cu 225.000 de dolari şi performanţa de a fi a doua româncă din istorie, după Irina Spîrlea, care ajunge în semifinalele de la Indian Wells.

 

Radwanska a jucat foarte bine, a meritat să câştige astăzi. I-au intrat toate loviturile şi a trebuit să alerg foarte mult. Cred că am intrat mai greu în joc. Nu am fost pregătită. Jocul ei a fost excelent şi a fost foarte dificil să-l contraatac. Mi-a fost greu să joc împotriva ei. A fost mai bună decât mine azi. Sunt sigură că va avea o evoluţie la fel de bună şi în finală” – Simona Halep

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here