Drama produsă în Ucraina m-a determinat să scriu despre decăderea acestei specii care guvernează planeta, omul. Una care se fălește atât de mult cu nivelul la care a ajuns încât decide să bombardeze aeronave civile sau să violeze fetițe în public ( India). O planetă care pare din ce în ce mai mult decupată din mizerabilele producții apocaliptice care rulează pe Universal Channel.

Cu toate acestea “pixul” mi-a fost derutat de o altă idee, una venită din Germania, țară care se laudă a fi motorul Uniunii Europene, leagănul actualei civilizații Occidentale. Ironia este că o nație precum Germania, care știe ce înseamnă hulirea întregii planete, care știe cât de mult s-a chinuit să șteargă din memoria umanității atrocitățile pe care le-a făcut de-a lungul istoriei, și care și-a dezvoltat permanent abilitățile spre politică și filosofie, tocmai această țară să calce pe un bec plin cu dejecții. Să aibă o atitudine, prin intermediul mass-media, “demnă” de vecinul incult Anglia.

Despre ce este vorba. Calificarea Petrolului Ploiești în Europa League a animat imaginația jurnaliștilor de la Volksfreund, oameni care s-au apucat să caute destinații exotice pentru celebrele lor wunderteam-uri ( nu mă corectați, știu că termenul a fost dat de naționala Austriei în anii ’30!). Țintă le-a căzut Ploieștiul. Ce scriu nemții despre noi? “Pentru astfel de jocuri, cei mai mulţi au nevoie de un atlas. Ştie cineva unde se află Ploieşti? Sau Vlorë? Două cluburi din aceste oraşe se confruntă în meci direct. Cluburile sunt Flamurtari Vlorë şi Petrolul Ploieşti. Harta ne spune că Ploieşti este un oraş din sudul României, iar Vlorë se află în Albania, la Marea Adriatică. Cine se va califică din acest duel nu are locul asigurat în grupe, iar din turul următor intră în competiţie Mainz 05 şi Borussia Moenchegladbach”.

Chiar așa să fie, măi maimuțoilor? Chiar să ai nevoie de atlas pentru ca să afli câteva lucruri despre orașul considerat în urmă cu un secol a fi “capiala europeană a aurului negru”? Probabil că o să întrebați cine i-a dat onoranta titulatură. E simplu: chiar predecesorii voștri, săracilor! Cum să mâzgălești hârtia, cum să afirmi că pentru a ajunge la Ploiești ai nevoie de un atlas complet? Păi ce, Ploieștiul este într-o junglă, mârlanilor?

Ploieștiul se află la numai 70 de kilometri de capitala României – București – și este orașul în care s-a construit prima rafinărie din lume! Una făcută cu piese aduse de la voi, deștepților!, de la uzina Moltrecht. Ploieștiul este, de asemenea, orașul pentru care naziștii – din care vă trageți! – au făcut pe dracu în patru să nu îl piardă în timpul ocupației instaurate în timpul Celui De-al Doilea Război Mondial. În fine, Ploieștiul înseamnă mult mai multe, iar timpul este prea prețios pentru a-l risipi pe voi. Vorba fotbaliștilor, că tot de la ei a plecat circul, săracilor!

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here