Nu m-am așteptat niciun moment ca cele exprimate de mine, pe seama managementului din “Noul” Popești-Leordeni, să nu nască polemici. Nici nu se putea, fiecare edil având suporteri… Ce nu am înțeles din controversa iscată? Nu pricep cum de unii dintre noi, deși cunosc exact realitatea din zonă, nu se abțin din a nega niște probleme atât de evidente încât în timp se vor transforma în insuportabile pietre de moară.

 

Detractarii mei, ai multora dintre cei care ne-am înglodat în credite pentru o casă nouă în acest oraș, susțin că nu vrem să vedem binele pe care primarul Petre Iacob ni-l face. Nu contest, poate suntem orbi, poate nu înțelegem că a turna asfalt fără să ai canalizare înseamnă să toci banii contribuabililor – nicidecum să le sporești nivelul de confort! A fost doar un exemplu de lucru făcut la “futu-i pisica” în acest oraș! Lista e lungă, poate continua fără probleme…

Am să încerc să fiu cât se poate de constructiv, și am să-l invit pe Petre Iacob să coboare în stradă. Să vină în mijlocul nostru ( nu vreau exemple de genul… ieri s-a văzut cu oamenii de la blocurile X si Ynu mă interesează campania electorală! ), dar să o facă înarmat cu hârtii, cu proiecte fezabile. Îl provoc să ne demonstreze că într-o perioadă de timp bine definită vom avea minimul de confort social în cartier ( pentru că prin venirea noastră aici Bugetul Local primește sume de bani pe care nu le-a visat până de curând, pentru că prin dezvoltarea acestei zone se deschid porțile pentru o cârcă de proiecte ce pot fi accesate pe AXE europene!).

Sunt (suntem – pentru că în asentimentul meu sunt mii de oameni din zonă) deschis să aud și să văd cum se va dezvolta aceast loc. Vreau ( vrem!) să vedem un plan eligibil, care să ne garanteze un minim de civilizație:

– infrastructură rutieră în cartier

– dispensar social în cartier

– școală în cartier

– parc în cartier

– transport în comun în cartier

Sunt câteva puncte pe care îmi place să cred că primarul are curaj să le promită ca fiind realizabile ( pentru că ele nu există în proiectul de dezvoltare urbanistică decât la nivel de intenție! ). Sunt lucruri care, într-o țară civilizată, s-ar fi constituit în piatră de căpătâi atunci când se pornea construcția unui cartier. Sunt argumente, pe care dacă le aduce în stradă, PROMIT să-i devin PARTIZAN FĂȚIȘ!

Nu înseamnă că prin aceste rânduri renunț la cererea formulată în urmă cu 24 de ore. Nicidecum! Îmi doresc la fel de mult să văd anumite aspecte legate de banul public, îmi doresc să observ că Primăria ține la cetățenii care îi varsă în cont banii pentru taxe și impozite!

 

PS. Mă încearcă însă senzația că mâna întinsă primarului va rămâne fără vreun efect, că lucrurile nu se vor așeza în zonă decât prin interveția decisivă a legislativului. Și este păcat să se ajungă aici, atâta timp cât totul se poate rezolva dacă există voință administrativă locală. Nu bătând din palme, dar se pot realiza într-un viitor apropiat – prin proiecte coerente. Dar…

 

3 COMMENTS

    • Pai vreau sa vad cat de primar este. Daca are drepate, si stie ca a facut bine localitatii, acestui cartier – in special, va face doua lucruri: imi va pune la dispozitie actele solicitate ( pana la urma tot o sa faca asta, ca-i place sau nu!) si o sa vina cu proietctele in strada. Daca totul va fi ok, cred ca va avea cateva mii de prieteni in plus. Altfel…

  1. citisem o stire pe un forum tot de noul popesti, si ramasesem placut surprins cum ca primarul afirma ca va largi iesirea catre berceni , va face sensuri giratorii, parc, scoala, asfaltare,canalizari, si multe altele si am zis ca bine, cand colo, m-am uitat la data cand a fost facuta postarea si era din 2011, cred ca s-a schimbat si primarul de atunci, deci daca in 4 ani nu s-a facut absolut nimic, nu prea am sperante ca se va face in viitor.
    Ma gandesc nici daca facem o interventie la primarie in numar mare nu s-ar rezolva nimic, doar va promite si va promite si tot nu va face nimic concret !

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here