Problemele cu care se confruntă partea de Vest din Popești-Leordeni au mai marcat astăzi o nouă etapă: a cărților pe puse pe masă! Indiferent ce ai face, dacă nu-i pe placul Primăriei…ești împotriva lor, ești controlat de interese personale, politice – după caz.

Spuneam cu ceva ore înainte că juniorul nu s-a putut duce astăzi la școală din cauza bălților care s-au format pe Drumul Fermei. Pur și simplu nu a putut să iasă din aleea adiacentă – bașca faptul că a mai și fost împroșcat cu noroi de un șofer. Firesc, aș spune, am scris despre asta, și am vorbit despre problemă și cu presa -aia adevărată.

Așa arăta strada Drumul Fermei (Popești-Leordeni) la ora 7.40 pe 27.03.2015. Rog Administrația Locală să îmi spună: pe unde pot ieși din aleea pe care locuiesc pentru a merge la muncă?
Așa arăta strada Drumul Fermei (Popești-Leordeni) la ora 7.40 pe 27.03.2015. Rog Administrația Locală să îmi spună: pe unde pot ieși din aleea pe care locuiesc pentru a merge la muncă?

În jurul orei 13.30, pe strada noastră a apărut o echipă de la Prima Tv. S-a filmat, le-am explicat situația, le-am arătat ce se va întâmpla în viitorul mai mult sau mai puțin îndepărtat. Mai pe românește, oamenii au priceput că în maxim 7 luni o să avem o canalizare capabilă să preia cum trebuie apa pluvială din zona Drumul Fermei și Popești-Vest. Cum până atunci mai este multă apă de curs pe această stradă, nu am putut să le răspund la o întrebare: ce vom face până atunci? Cum ne vom duce copiii la școală, cum ajungem la metrou – pentru a merge la serviciu?

Echipa Prima Tv mi-a propus să îi conduc la Primărie – nu știau unde se află. Normal, l-am sunat pe primar. L-am rugat pe domnul Iacob să vină în stradă, să vorbească cu jurnaliștii: până la urmă este cel mai în măsură să explice proiectele în care este angrenată instituția pe care o conduce! “Domnul Ciutescu, nu vin acolo. Am trecut pe lângă dumneavoastră în timp ce filmați… eu nu vorbesc. Vorbiți dumneavoastră și pentru mine, văd că nu sunteți de cuvânt. Ieri am creszut că m-ați înțeles, că nu vă mai luați de mine” – se dezlănțuie Petre Iacob. Rătăcit în universul creat între afaceri și administrarea unei localități, primarul a văzut negru în fața ochilor. Neavând habar despre cele pe care le-am discutat cu jurnaliștii, el trăgea concluzii. Până la urmă, puțin îmi pasă, domnule, despre ce gândiți despre mine: scopul meu este să pot să spun că trăiesc într-un loc civilizat, că familia se poate deplasa ca orice om care știe că s-a mutat cu domiciliul într-un loc european… nu în Tanganica-vale!

Într-un final a acceptat să se întâlnească cu jurnaliștii de la Prima Tv,  la primărie. A fost însoțit acolo de viceprimar, de domnul George Giba de la Vital Blue Aqua, încă un domn – bănuiesc că tot de la respectiva companie, și de conslierul local Constantin Mitran, cu care m-am mai întâlnit – fără să-l invit la masă – cu ceva timp în urmă în localul celebrului Pepi.

S-a dezlănțuit iadul, primarul revenind cu acuzele. Ce-i drept, în mintea domniei-sale eu sunt omul negru al localității. Le-a explicat colegilor de la televiziune că a preluat Primăria cu o gaură de “12,5 milioane de euro și în numai doi ani am redus deficitul acesta la numai 1,5 milioane. Suntem o Primărie mică, cu un buget de doar 9 milioane de euro. Ce vreți să fac mai mult?” – s-a justificat primarul, care a început să enumere marea asfaltare pe care a tot făcut-o, și sistemul de canalizare ( pe care nu îl neg, reprezintă o realizare foarte importantă în momentul în care o să fie terminată!). Nu a uitat să le spună celor de la Prima: “Domnul Ciutescu m-a distrus de cap. Stă aici de 5 luni, iar de 3 luni mă toacă mărunt. Nu știu ce interese are, dar e clar împotriva mea. Am crezut că e om de cuvânt, că discuția de ieri însemna și încheierea întregii nebunii. M-am înșelat“. Domnule Primar, dumneavoastră vă înșelați oricum. Fie și prin faptul că aveți impresia că eu trebuie să fug 7 luni din acest oraș, urmând ca apoi să revin și să vă pup tălpile. Vă înșelați amarnic! Nu vreau să mai amintesc acum de problemele de urbanism care există aici, parte din ele fiind realizate chiar în timpul mandatului dumneavoastră!

Discuția a fost pigmentată șmecherește, din colțul gurii, de personajul care nu s-a recomandat, dar care presupun că era de la firma de apă și canal ( ulterior domnul primar mi l-a identificat a fi “domnul Gabi Buleandră – director comercial la Vital“). Deștept nevoie-mare, zice: ” De ce trebuie să băgați copilul în treaba asta? Noi avem lucruri ca între bărbați aici. De ce nu l-ați lăsat acasă?” I-am spus că se înșeală cu aprecierile, că nu-mi permit să iau o bonă, să plătesc pentru nesimțirea pe care inclusiv firma pe care o reprezintă o generează prin situația existentă, pentru calitatea apei pe care o avem inclusiv la robinet! În aceste condiții, domnule Giba… altă variantă nu are familia mea ( cum probabil mai sunt multe asemeni mie în acest cartier!): stăm cu rândul cu copilul acasă atunci când plouă, îl trambalăm peste tot cu noi, și ne rugăm să nu ne fie desfăcute contractele de muncă pentru că nu mergem la job! Ăsta este bunul simț – empatia patronilor față de problemele noastre!

Nervii s-au întins la maxim, primarul Petre Iacob explodând: ” și cu strada asta ați spus că s-au plătit 3 milioane de euro. Da, nu are canalizare pluvială, este ca dracu’, dar vă spun eu că nu s-a făcut nicio plată. Eu am refuzat să achit nota de plată lăsată de fostul primar. Cine v-a spus asta, a făcut mișto de dumneavoastră. V-a luat de…. Asta să știți: n-am plătit banii, da oricum nu cred că e vorba despre suma asta!” ( nm. asta nu înseamnă că nu o să achitați factura!) Bunnnnn. Pentru că porumbelul tot a ieșit din gura dumneavoastră, am să vă spun așa: pe fișa postului meu de muncă scrie că sunt JURNALIST. Cu alte cuvinte, în afară de calitatea de contribuabil, mereu v-am atenționat că pun întrebări prin prisma meseriei pe care o practic. Așa s-a întâmplat, cu martori, și în Consilul Local, când domnul Florin Preda – administrator public al urbei mi-a spus mie, și lui Daniel Zimbreanu ( un alt locuitor al orașului!): “Domnul Trache a făcut strada aia. Toată lumea știe cum a fost făcută, campanie electorală. Dacă aflați prețul…. 3 milioane de euro a costat, dar mă supăr dacă se aude că știți de la mine” . Ca să întărească aceste spuse l-a pus pe un alt coleg să-i confirme spusele ( un domn înalt, maxim 30 de ani!). Păi dacă tot facem mișto cu informații de interes public, dacă tot mergeți pe ideea de discreditare a proștilor care își bagă prea mult nasul…descurcați-vă acum cu Trache! ( Metoda asta, de futu-i pisica, denotă respectul pe care instituţia îl are faţă de cetăţean. Ne arată că inetenţionat se doreşte crearea de conflicte artificiale, că întenţionat vă doriţi să folosiţi informaţia falsă pentru a vă denigra oponenţii. Sunteţi caractere mari, în Primăria aia. Şi eu, ca un jurnalist corect – ce mă consider – mai şi protejam sursa. Un idiot sunt, nu alta! )

Nu mai spun că domnul consilier local Constantin Mitran ( nici dânsul nu s-a recomandat, mi-a confirmat identitatea ulterior domnul primar!) a avut tupeul să afirme: “acum 3 săptămâni ați avut și microbuz băgat pe Drumul Fermei. Omul a renunțat la traseu, nu s-a urcat nimeni în mașină!Chiar așa, domnule? Chiar nu vă e niciun pic de jenă să mințiți cu nerușinare?

La capătul a două ore de furie verbală, primarul s-a desărțit convins că eu sunt cel care îi vrea răul. “O să plec de aici, să vă puneți primarul pe care îl doriți” – mi-a zis edilul. Halal!

PS. Într-o zi, când soarele o să răsară pe pe ulița asta, poate că am să spun o poveste: cu terenuri prin zona IMGB, investiții imobiliare și alte alegeri electorale. Chit că rândurile astea două îmi vor aduce alte amenințări, vă gantez că abia atunci vor putea să spună unii,alții, că Ciutescu își bagă nasul unde nu trebuie. Până atucni… afaceri reușite domnilor politicieni locali, administratori, foști administratori sau ce mai sunteți prin Popeștiul ăsta!

18 COMMENTS

 1. Eu nu am vazut niciodata un control de la primarie pe santiere sau o initiativa a primariei sa faca ei ceva dupa capu lor fara sa aiba sula adanc infipta in coaste. Practic ei nu isi fac nici o atributiune incepand cu a nu raspunde la sesizarile cetatenilor si apoi se umplu de lacrimi cand cineva ii arata cu degetul. Cum sa fie ei vinovati, ca doar nu au facut nimic.
  EXACT ! Asta e: nu au facut nimic dar trebuiau sa faca.

  • Exact ca in teoria generala a obligatiilor, cele 3: a da, a face sau a nu face ceva. Cred ca in cazul lor, aceste 3 tipuri de obligatii au suferit niste mutatii si au ajuns: A LUA, A NU FACE NIMIC SAU A NU FACE NIMIC IN GENERAL.

 2. azi, 27.03.2015, am vorbit la telefon cu un anume domn Giba, de la Vital Blue Aqua, poate acel director Gabi (daca cumva n-ati retinut bine numele, deoarece Giba e mereu interfata). acum aproape 6 luni am incheiat un precontract cu Vital, prin care aceasta firma se obliga ca in termen de, cred, 30 zile, sa racordeze imobilul in care locuiesc, impreuna cu inca cateva familii, la reteaua de apa. pentru neexecutarea lucrarii, pana acum a dat vina pe vreme, ca e prea frig, ca ploua, ca este necesar sa fie o anume tempereatura. de aproximativ o luna, vremea (temperatura, umiditatea, etc.) permite efectuarea acestei operatiuni. insa sunt altele, mai urgente si mai trebuie sa asteptam. cum spuneam, am sunat, a raspuns dl. Giba, m-am prezentat, am spus adresa si l-am intrebat cand vine sa ne “traga” si pe noi la reteaua de apa. neferict cuvant am rostis, sa ne “traga”. imediat m-a intrebat: sa v-o trag? logic ca ca m-am enervat, am rectificat “traga” cu “racordat”, dar degeaba: “daca doriti va dam avansul inapoi, de ce nu v-ati adresat altei firme, facem ce putem”, etc., au venit la foc automat raspunsurile. chiar si atunci cand i-am amintit de clauzele contractuale, tot degeaba. din ce-am auzit, primarul si Vital Blue Aqua (conducerea), sunt “pe mana”, vorba unor “renumiti dezvoltatori”, din renumita noastra localitate, la randul lor aflati in “pe mana cu primarul”. de, “unde nu e bani, nu e nimica”. scuze ca nu-mi dau identitatea, desi Giba tragatorul o sa stie.

  • Mie mi-ar placea sa iti asumi identitatea, asta pt ca acest Giba…tot stie cum e cu trasul. Na, ne putem noi caca in gusturile altora? ( sa ma ierte doamnele de pe aici!) Cat priveste aceasta firma Vital…poate reusim sa le demontram ca nu-s chiar asa de vitali precum le place sa creada ca-i protejeaza contractul de-l au cu Primaria. Si mai vedem atunci cum e cu giba si trasul…

 3. Ati vazut ce bine se pricep sa ia taxe si impozite? De aia sunt pusi acolo si sa dea autorizatii pe spagi grase interlopilor(marilor investitori adica) de-a valma. De ce credeti ca Primaria e inconjurata de bodyguarzi? De cine le este frica? Ar trebui ca toti locuitorii napastuiti sa mergem gramada in zi de lucru la ora 8 dim sa-l asteptam pe acest asa zis edil, care nu poate decat sa ridice din umeri si sa dea vina pe alalaltul, altii etc. Pai daca aia nu poti, aia nu, cine te tine acolo? Cara-TE dreak odata, nu mai fa smenuri ca oricum te va lua DNA-ul ala in curand si pe toti de acolo!

 4. Sefu esti la ora Londrei la postarea comentariilor adica cu 2 ore inapoi 🙂 Oricum nu asta e beleaua cea mare acum 🙂

 5. Felicitari Ovidiu…mi-a placut foarte tare asta cu televiziunea peste el. E stiut ca tuturor edililor le este teama de presa. Cand ar trebui sa il vedem la Prima? ca sa le spunem si altora sa vada ce primar avem, ca oricum DNA-ul e foarte aproape si de ei, iar atunci sa nu mai zica ca nu a fost de la inceput, ca DNA poate merge si la fostul primar. si alti parlamentari de seama credeau ca gata, a uitat lumea de faptele lor.

  • Nu stiu, omule, cand intra la TV. Chiar nu am urmarit, sincer sa fiu. Si nici nu pun intrebari de genul asta colegilor de la stiri. Cunosc cum se fac politicile editoriale, nu vreau sa ii pun si pe ei in vreo incurcatura cu astfel de repere!

 6. Ovidiu, eu nu înțeleg o chestie. Tot bați apa în piuă cu inundațiile care împiedică copilul să meargă la școală și soția la serviciu, cu pericolul de a rămâne fără job. Nu zic că lipsa canalizării nu e o problemă, dar totuși, de atâta timp, nu ați putut investi în niște cizme de cauciuc pentru soție și copil? Când miza e atât de mare (educație, respectiv, job) vă zgârciți la niște cizme?

  • Nu, prietene. Am tot investit in cizme de cauciuc, dar nu asta e problema: nu ii iau copilul soldari, sa poata trece la lacul de la nr 69. sa bage, in pana mea, un maxi-taxi…sa putem ajunge la Metrou. mama ei de civilizatie…

  • Daca unu iti da cu o scandura in cap tu iti pui casca de protectie?
   Ceea ce (nu) face consiliul local este deja o agresiune iar masurile se iau de preferinta pentru a combate cauza nu efectul.

   • Dacă în fiecare zi îți iei o scândură în cap, până își face poliția treaba, nu îți iei o cască, preventiv?
    Ovidiu, din nou, nu spun că primăria nu are vreo vină și că să îți iei cizme de cauciuc și să taci din gură. Mă refer că soția ta, ca să nu își piardă jobul, poate să ia niște cizme de cauciuc mai înalte (de pescar, cred că știi la ce mă refer) și să ajungă la serviciu. Copilului poți să îi iei la fel cizme de cauciuc și o pelerină de ploaie cu glugă (asta ca să nu îi mai vină noroiul în cap când trece vreo mașină în viteză) și să mergi cu el până la metrou.
    Te rog observă că nu am zis nimic de mașină – nu știu dacă ai, și dacă nu, ar fi aberant să cumperi mașină doar pentru a duce copilul la metrou.

    Nu te supăra că ți-o spun, dar să afirmi că al tău copil a fost NEVOIT să se uite la desene animate în loc de a merge la școală pentru că primăria nu a făcut canalizare pluvială este exagerat. Copilul a stat acasă pentru că TU nu ai făcut totul să poată ajunge la școală. Sunt conștient că nu îți va face plăcere să auzi asta, dar eu așa gândesc. Dacă aș fi în locul tău (stau pe Amurgului, nu pe Dr. Fermei) aș face mai mult decât să pornesc desenele animate, să sun învățătoarea și să scriu pe blog…

    • O sa vezi cat de exagerat o sa fie totul in fata Justitiei. Apoi o sa imi spui daca am fost exagerat, ori nu, sa cer conditii civilizate de trai. pana una lata numai bine. Sfaturile astea poti sa le urmezi matalutza. probabil ca nu esti nevoit sa treci prin calvarul sta. Dar nici nu ma intereseaza, ca sa fiu sincer… Eu vreau civilizatie! Libertatea, a spus treaba asta un fraier mai mare ca mine, nu se negociaza. nu ma face sa-ti desenez asta pt ca, la cum pui problema, chiar nu intelegi. Numai bine!

    • Am sa iau sfatul tau, cu scandura in cap si alte mizerii… drept o gluma proasta. Una mai mare decat tine! ( Asta-i nun aspect. Un altul ar fi acela ca de la acest IP comenteaza 4 nume, toate fiind pseudonime. Vreti sa facem misto in toata treaba asta? Nu ma impresionati, dar am sa va spun asa: o sa fiti bannati de acum in colo… IP-ul 188.25.115.42 nu mai are ce comenta pe blogul meu!

 7. Ovidiu, iti promit ca asta e ultimul comentariu pe care il mai las, asta doar ca sa nu ai impresia ca ai avut dreptate in utimul tau mesaj.
  In primul rand, sa spui despre MINE ca sunt o gluma proasta este un argument ad hominem. Eu I-am raspuns punctual lui Iustin Diac, si cred ca nimeni nu este atat de naiv incat sa nu ia masuri personale si directe de a se proteja impotriva unei agresiuni sau calamitati despre care ar avea o certitudine ca se va intampla. Daca nu am fost suficient de transparent in raspunsul meu la analogia dumnealui, asta e, imi pare rau.
  In al doilea rand, sunt un om cat se poate de real. IP-ul de pe care am scris in prealabil mi-a fost atribuit de RDS la conectare, și la fiecare reconectare primesc alt IP. Asa functioneaza serviciile de internet RDS, nu e vina mea ca am primit anterior un IP de pe care s-au mai facut comentarii pe acest blog. Pentru a te convinge ca sunt o persoana reala si un un pseudonim, te invit sa ma contactezi pe adresa de e-mail cu care am comentat, sa iti dau adresa mea si, daca vrei, sa ne intalnim la o cafea intr-o dimineata.

  • Nu. In contextul in care primesc tot felul de amenintari… a-mi spune de blana care te loveste in cap…e efectiv o gluma proasta. Ca sa nu ii spun altfel! PS. Daca am inteles gresit, imi cer scuze!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here