lacatAseară am fost amenințat de domnul Șarpe, patron peste complexul Allegra din Popești-Leordeni, și – conform DNA și SRI – membru al Grupării Sportivilor. Mi-a trimis răvașe unice, ce-i drept: amenințări amestecate cu fandări religioase. Apoi le-a șters de Facebook. Nu-i nimic, le-am păstrat: cadoul meu pentru Poliție! Dar nu despre Șarpe vreau să scriu…

În afară de perchezițiile realizate, cu sprijinul SRI, de către DIICOT acasă la membrii acestei grupări, Popești-Leordeni a fost destul de tare răvășit de către procurorii anticorupție: Primăria lui Petre Iacob a fost luată cu asalt de la primele ore ale dimineții, oamenii legii părăsind instituția cu un maldăr de dosare și calculatoare ale funcționarilor publici. Deși nu i-am vizitat biroul, se pare că nici prea-fericitului nostru edil nu i-a rămas “jucăria” pe masă. Dacă e așa, am mai scăpat de-o grijă: nu mai are cine să mă înjure de pe calculatorul domniei sale, în timpul orelor de program!

Poate greșesc, poate că vizita organelor, vorba unui prieten de-al primarului,  “a fost ceva normal, de genul ălora în care OPC-ul controlează un magazin”. Poate, cine știe… în România e posibil să găsim zarzavagii pe post de președinți, și bucătari în haine de justițiari. Remarca nu s-a vrut o jignire a vreuneia dintre meserii. Din contră…

Primăria nu a fost singura locație vizată de DIICOT cu ocazia acestei descinderi. Pe surse, spun o poveste cu mai multe acte:

Ora 6 dimineața ( preferata procurorilor DIICOT și a mascaților):

– Casa doamnei Daniela Niculae – inspector superior în cadrul Comisiei de Urbanism. Câțiva muncitori se pregăteau să trebăluiască prin curtea vilei distinsei doamne. Ceasul rău face ca tocmai atunci să intre în curte niște mascați. Neștiind dacă-s hoți sau vecini mascați de Halloween, săracii muncitori au rupt-o la fugă. Nu și doamna Dana, rămasă să asiste la percheziția ce a urmat… Gurile rele, că tot vorbesc “pe surse”, spun că oamenii legii s-ar fi împiedicat de o sumă impresionantă de hârtii. Nu știu dacă erau trase la xerox sau reprezentau opere de artă care înfățișează moneda Uniunii Europene, dar organele s-ar fi împiedicat de circa 140 de mii de de astfel de “lucrări de artă“. Cică de atunci pe ușa biroului pe care îl are în Primărie a apărut un sigiliu… Ce, cum, care-i rostul său…doar “OPC-ul” știe… Pe doamna Dana nu am deranjat-o cu întrebări suplimentare, mai ales că gurile rele susțin că 1 mai dorea să îl petreacă în Turcia. Mi-am zis să nu-i stric distracția!

O altă țintă a procurorilor se pare că a fost un domn pe numele său…Cătălin Grigore. Nu îl cunosc, dar pricep că numele său este puternic asociat cu dezvoltatorii imobiliari din zonă. La fel de adevărat este că acum 3 săptămâni

Pe 29 aprilie, patronul Allegra Residence s-a simțit deranjat de faptul că am relatat despre descinderea DNA - care l-a vizat! Așa că, folosindu-se de tertipuri specifice, a trecut la amenințări voalate. Apoi le-a șters. Ele se vor constitui într-o plângere penală!
Pe 29 aprilie, patronul Allegra Residence s-a simțit deranjat de faptul că am relatat despre descinderea DNA – care l-a vizat! Așa că, folosindu-se de tertipuri specifice, a trecut la amenințări voalate. Apoi le-a șters. Ele se vor constitui într-o plângere penală!

acest nume a reprezentat sursa unui “sfat”, care trebuia să mă facă să mă opresc din a mai scrie de imobiliarele din zonă. Poate a fost o farsă, motiv pentru care nu am apelat la Poliție (nm. Apropos, domnilor polițiști din Popești-Leordeni. E ceva timp de când am venit cu o plângere penală pe la dumneavoastră. Una legată tot de amenințări… Cea care îl vizează pe domnul Șarpe are rost să o mai depun la dumneavoastră sau merg cu ea la Capitală? Vreau să știu dacă timpul și resursele vă permit să vă faceți treaba solicitată de cetățean!)

Cică nici ANAF-ul nu a vrut să stea în afara bâlciului și bate zdravăn pe la ușa unui important dezvoltator imobiliar din zonă. Nu-i dau numele, nu-s sigur în acest moment că-i vorba despre el. Dar voi reveni curând cu amănunte!

PS. O altă știre, falsă – precum toate pe care le scriu eu – spune că ofițerii DIICOT stau la această oră de vorbă cu 7 persoane – toate implicate în afacerile de pe aceste meleaguri. Nu sunt în posesia tuturor detaliilor, așa că nu poci pentru ca să divulg identitatea celor chemați la un “șpriț” de către procurori. Cert este că mâine vine “1 mai muncitoresc“, zi numai bună de ieșit la un grătar și pus ordine în gânduri. Nu în ale mele…că nu despre mine vor da raportul cei aflați în prezent la “interviu“.

14 COMMENTS

 1. M-ar interesa modelul de imprimanta cu care mis Urbanism face arta.
  Tembelii astia de mascati nu au oare bani sa-si ia haine portocalii sau galbene? Arata ca dracu in negru si nu ma mir ca au fugit bietii oameni de ei ca de ITM.

  • Deci m-am uitat foarte scarbit la acest interviu, Pot spune ca mai rau m-a suparat interviatorul, decat interviatul. A pus doar intrebari la care acest bufon grigore sa manance balegar cat cuprinde ! Cu cat devotament spune ca vor fi locuri de parcare si spatii verzi, de parca ar fi niste privilegii de neatins de muritorii de rand si nicidecum niste lucruri banale, care nici nu ar trebui mentionate. A fost intrebat daca in cei 5 ani in care isi propune sa mai faca un cartier se va face cu tot cu canalizari,etc… , am vazut o ezitare, ca si cum la ce draq le trebuie canalizari sa si le faca singuri pe urma…..

   Alta aberatie care nu o inteleg, Bucurestiul un oras super aglomerat are o densitate de 8.500locuitori / km2, cretinii astia vor sa bage 50.000 de locuitori in jumate de km2, adica sa faca o densitate pe km patrat de 100.000 de oameni ? si sa mai si spuna ca vor fi strazi, trotuare, parcuri gradinite, blocuri cu nivel redus si vile ?
   O sa iasa un popesti la fel de haotic !

   • Citez “dezvoltatori romani, branduri curate ” ma bufneste rasul, toti sunt numai ciori, clanuri, unii anchetati, altii prin puscarii !

    • Alora de la Metropolitan le-a dat justitia nitel …oral. Ia uite ici: 17.12.2014

     Oră: 15:00

     Document: Hotarâre numarul 14356/2014 din data 17.12.2014

     Tip soluţie: Admite cererea

     Soluție pe scurt: Admite cererea. Obliga paratii ca, in termen de 30 de zile de la ramanerea definitiva a hotararii sa monteze la reteaua interioara de alimentare cu apa din subteran pentru Complexul „Metropolitan Residence” situat in orasul Popesti Leordeni, Sos. Oltenitei nr. 17 P-R, Judetul Ilfov, o instalatie care sa permita aducerea apei la parametrii normali si legali de potabilitate. In cazul neexecutării obligaţiei de mai sus, autorizeaza reclamanta sa aduca la indeplinire obligatia stabilita in sarcina paratilor, pe cheltuiala acestora, in termen de 30 de zile de la ramanerea definitiva a hotararii si cu instiintarea prealabila a paratilor. Obliga paratii la plata catre reclamanta a cheltuielilor de judecata in suma de 4960 lei reprezentand onorariu de avocat. Cu apel în 30 de zile de la comunicare. Cererea pentru exercitarea căii de atac se depune la Judecătoria Sector 2 București. Pronunţată în ședinţă publică, azi, 17.12.2014.

   • la banii lor e o nimica toata, eu va zic ca ar prefera sa faca recurs, numai sa mai chinuie saraci oameni inca 6 luni – 1 an de zile ! Pt ei e o distractie, amuzament, Ar fi trebui asociatia sa ceara si daune morale pentru disconfortul pricinuit. Nu ii incanta cu nimic pe oamenii aia ca isi primesc un drept pe care trebuia sa-l aiba de la inceput, tocmai peste 1 an de zile.
    Ar trebui ca asociatiile sa se uneasca si sa dea in judecata si primaria, si aqua vital si dezvoltatorii (in cazul metropolitan pt obligativitatea cu paza si internetul – concurenta neloiala, santaj)

    • Pai eu de ce ma chinui sa fac Uniunea Asociatiilor? Pai acel ONG ii va face pe martafoi sa se gandeasca de 2 ori inainte de a se corupe sau de a fi jomanfutisti… Treaba e ca cei care comendiuesc Asociatiile de locatari sunt ocupati doar cu cititul sau injuratul la coltul blocului!

 2. Sper ca Dl Inspector Regional Andrei Mihai Arghir, zeul constructiilor ilegale sa nu fie uitat de la masa negocierilor ca e mare pacat! Om capabil, stie sa dea cu flit cetateanului obraznic, cu tupeu, care se adreseaza ISC-ului!

 3. Cea mai recenta declaratie de avere a Danielei Niculae (declaratii.integritate.eu) dateaza din 10.06.2013 si arata: 3 masini (ford, kia si audi), doua terenuri de suprafete foarte mici aflate in intravilanul Popestiului, un apartament si o garsoniera in Bucuresti, nicio bijuterie, niciun credit, toate dobandite in baza CVC, dintr-un salariu de cca 15000 lei/an, adica putin peste 1200 lei/luna, iar pentru sot n-a declarat venituri (ori n-are sot, ori acesta nu primeste nici macar venitul minim garantat).
  Pe logica unui adagiu al lui Murphy, “oricine este promovat pana la maxima lui incompetenta”, rezulta ca cu cat ai salariu mai mic, cu atat poti dobandi mai usor averi.

 4. Am vazut interviul pe zf si aproape ca imi venea sa il sun sa imi mai cumpar un apartament in SUD. Te ia cu capul.
  Sper ca in noua zona sa faca treaba mai buna spre binele celor ce se vor muta nu a celor care construiesc ca ei vor castiga oricum.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here