Încă un patron din fotbalul românesc își face bagajele pentru a se transfera din civilie după gratii:Ioan Niculae, a fost condamnat la 2 ani şi şase luni de închisoare cu executare!

 

Omul de afaceri a fost condamnat în dosarul ” Mită pentru PSD“, în care este acuzat că a finanţat ilegal campania din 2009 a lui Mircea Geoană.  Sentinţa este una definitivă şi a fost dată de Curtea de Apel. În acest dosar a mai fost arestat şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, Bunea Stancu, cel, care a primit o condamnare de trei ani.

Potrivit DNA, în cursul anului 2009, Bunea Stancu şi-a folosit influenţa şi autoritatea rezultate din funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene Brăila a PSD pentru a obţine, cu încălcarea dispoziţiilor legale ce privesc finanţarea partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la Ioan Niculae, bani ce urmau să fie folosiţi în campania electorală prezidenţială desfăşurată la sfârşitul anului 2009 pentru susţinerea candidatului PSD Mircea Geoană.

 

Ioan Niculae nu este singurul personaj din fotbalul românesc care ajunge după gratii. Pentru fapte similare, sau pentru evaziune fiscală și spălare de bani, în beciurile pușcăriilor au mai ajuns și alte nume sonore, precum: Dinel Staicu, Marian Iancu, Gică Popescu, Giovani Becali, Gigi Becali, George Copos ori Cristi Borcea

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here