Din nou în…iarbă / Start de sezon în Performanță și Agricultură

3
34

Gata cu “golăneala”, începe treaba! Ieri am dat startul unui nou sezon, al cincelea, pentru cunoscuta emisiune “Performanță și agricultură“.

Butonul “REC” a fost apăsat la trecerea Dunării în Insula Mare a Brăilei, motivul fiind dat de o vizită pe care o nouă generație de ingineri în managementul agriculturii a făcut-o în cea mai mare și modernă exploatație vegetală din Uniunea Europeană.

14 mai 2015 - ovidiu IMB studenti UASM

Despre cum se face performanța în agricultură nu ai cum să înveți doar pe băncile facultății. Ai nevoie de exemple palpabile, Insula Mare a Brăilei fiind unul dintre acestea!
Despre cum se face performanța în agricultură nu ai cum să înveți doar pe băncile facultății. Ai nevoie de exemple palpabile, Insula Mare a Brăilei fiind unul dintre acestea!

A urmat o masă, luată pe fugă, pentru ca apoi să ne continuăm periplul în comuna Scânteia. Aici am stat de vorbă cu crescători de animale și mecanizatori.

Temele au fost multiple: de la cultivarea lucernei și până la avantajele lucratului solului cu utilaje moderne, de ultimă generație: așa cum sunt cele din Insula Mare a Brăilei.

14 mai 2015 - ovidiu IMB studenti UASM 1

Ovidiu cu nea Constantin la Scanteia 14 mai 2015 2 Ovidiu cu nea Constantin la Scanteia 14 mai 2015

Despre toate acestea puteți să aflați în curând, de data aceasta pe Agro Tv. Sezonul e la debut, surprizele sunt numeroase. În fapt vorbim despre singurul domeniu cu adevărat viu al economiei românești: AGRICULTURA!

3 COMMENTS

  1. Aș fi curios cât % din terenul agricol românesc este acum în proprietatea unor străini/companii cu capital străin și cât din el este deja distrus/necultivabil. Unii îl cumpără doar ca să îl facă inutilizabil/otrăvească și nu înțeleg logica lor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here