Trezirea, domnilor polițiști!

6
41

Cele pe care le-am scris în ultimul timp nu au căzut bine la mațul multora care își duc fericitul trai prin asocierea de Popești-Leordeni. Așa că, mai voalat sau brutal, câțiva m-au și amenințat. Pentru o parte dintre aceste fapte am fost la Poliția Popești-Leordeni.

În urmă cu două luni de zile m-am prezentat la sediul Poliției din Popești-Leordeni pentru a înregistra o plângere penală. La capătul unei serii de amenințări pe care le-am primit de la persoane necunoscute, s-a întâmplat ca pe unul dintre derbedei să-l identific. Nu am urmat sfatul amicilor, care mi-au zis că “dacă te duci la Poliția din Popești-Leordeni e ca și cum nu te-ai duce”, și mi-am zis să nu apelez la Poliția Capitalei ( am tot dreptul să o fac, fiind un cetățean cu – vorba filmului – Buletin de București). Așa că am înregistrat plângerea penală, ba le-am dat și un fir care îi ducea ușor la animalul care m-a amenințat la momentul respectiv.

Au trecut două luni, m-am mai văzut o singură dată cu polițistul desemnat să se ocupe de caz. M-a asigurat că lucrurile sunt sub control, că se va rezolva problema. Timpul s-a scurs, dinspre Poliția din Popești-Leordeni nu s-a mai auzit vreun pâs… Oamenii sunt ocupați, e greu să pui ordine într-un dosar ușor atunci când lucrezi într-un oraș așa de complicat precum Popeștiul.

Între timp m-am mai ales cu o amenințare. Chiar dacă a încercat să o șteargă din locul în care o postase, individul în cauză a uitat că nivelul de inteligență nu-l ajută întotdeauna să fie cu un pas înaintea altora. Așa că nu a rezolvat nimic prin încercarea de acoperire a mizeriei. Și acest lucru se va transforma tot într-o plângere penală. Nu de alta, dar vorba lui Tolontan… “nu accept să fiu amenințat de interlopi pe bani publici“. Iar ce se întâmplă în Popești-Leordeni, chiar are legătură strictă cu banii publici. Asta pentru că totul este girat de AUTORITĂȚILE LOCALE.

PS. Știu că agenții de la Poliția din Popești-Leordeni îmi urmăresc activitățile. Chiar de la ei o știu, și mă bucur că le pot oferi lectura de cafea. Așa că îi întreb: vreți să faceți ceva pentru cetățean, pentru idiotul grație căruia vă câștigați pâinica ( aia, bună sau rea!)? Eu pot să mai aștept câteva zile. E timp suficient, în care să-mi arătați că are rost să depun la voi și următoarea plângere penală, că are rost să vă consider în continuare apărători ai cetățeanului.

6 COMMENTS

 1. Eu cand am facut o sesizare la politia Popesti mi-au zis ca nu au bani de motorina sa faca patrula pe strazi. Asa se scuza probabil si cu toti dezvoltatorii care blocheaza strazi cu masini si materiale – nu fac patrula, aia pot sa faca ce vrea muschiul lor. Le e mai usor sa stea la cafea in birou, iar cand te duci la ei sa te faca sa te simti ca ei sunt serifii orasului, pe cand ei uita ca sunt platiti din banii nostrii sa aiba grija de linistea si securitatea noastra

 2. Ce mi se pare ciudata e treaba urmatoare: cu bunacredinta a unui cetatean onest, tu ai reactionat la adresa primarului, ai cerut raspunsuri, solutii, ai solicitat diverse etc, insa amenintarile au provenit de la terte persoane. Nu pot crede ca acestia au facut-o din “solidaritate”, tipul asta de intreprinderi sunt expresia clara a activitatilor unui grup infractional organizat. Ceva de genul: “Bah, vezi ca e unu’ care pune intrebari incomode, bagati-i nitel mintile in cap”. Exact de competenta DIICOT, criminalitate organizata.
  Tu crezi ca politia locala e in stare de ceva? Pai aia, sefii de la Iasi, carau cadourile de la nunta, se pupau pe gingii cu Cordunenii si se faceau pres la picioarele lui Nichita…se intampla si la case mai mari, d-apoi la garsoniere…
  Asta este situatia, exact ca in fiecare localitate din tara asta blestemata, in general politia locala se bate pe burta cu interlopii care ne rad in nas si ne dau sa ascultam manele din bistrourile lor…
  Vezi bine ce initiativa legislativa au cei 9 parlamentari pesedei + parlamentarul tigan, sa emasculeze Codul de procedura penala in sensul de a baga frica in procurori, totul pentru front, totul pentru victorie.
  Vorba catzavencilor de mai demult: ce pacat ca nu ne-a cucerit si pe noi un popor harnic…
  Mi-e scarba cumplita de acest popor in majoritatea lui troglodit, distrus de cocalarism, manele, marutzi si capatosi, de “stele de iarmaroc”, un popor profund bolnav, incapabil sa genereze bun simt si responsabilitate.
  Doar recursul la Tepes ne-ar mai salva.
  Suntem, vorba lui Tutea, “curul Europei”.

  • Eu incerc cate ceva si stiu ca deranjand Primaria dau in…fabrici si uzine. Dar demersul public de azi o sa aiba o alta finalitate, anticipata de tine. Problema e ca lumea nu vrea sa fie unita, sa-si apere inetresele!

   • Sa dea Domnul sa fie asa, dar ori de cate ori vad raul romanesc triumfand, ma gandesc AMAR la wishful thinking-ul lui Bolintineanu: “viitor de aur tara noatra are si prevaz prin secoli a ei inaltare”.

 3. Adevarat ziceti…..de domnii politisti, o adunatura de capete seci, indoctrinate cu trei fraze pompoase, incapabile sa rezolve ceva….ii duci infractorul pe tava si ei fac investigatii de dau procurorii..neinceperea urmaririi penale.
  Nu se mai face dreptate in tara asta, sunt prea multi bolnavi, fricosi si lasi ca sa putem schimba ceva.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here