Nevoia de produse modificate genetic

Facem ce facem și ne purtăm ca fata mare înainte de a deveni femeie: ne ascundem după deget, ne facem că n-am văzut cum arată ... nici la televizor, iar când se produce declicul....

2
332

Facem ce facem și ne purtăm ca fata mare înainte de a deveni femeie: ne ascundem după deget, ne facem că n-am văzut cum arată … nici la televizor, iar când se produce declicul….

 

Așa și cu produsele modificate genetic: ne batem cu pumnul în piept că nu acceptăm să mâncăm produse din plante modificate genetic, că ne fac rău, că…, dar în realitate o facem pentru că așa e trendy, pentru că e bine să nu te cerți cu “verzii”. Tabuuri… Vorba profesorului Valeriu Tabără: “De câte mii de ani este omul? Și mănâncă salată, sau mere, sau…morcov. Mă frate, dacă se transmite genetica prin stomac…de ce nu ni s-o fi făcut o pată verde în vârful capului? ” Trebuie să băgăm, pentru totdeauna la cap – vorba lui Tabără, că “genetica nu se transmite prin stomac“, că nu există niciun studiu serios – care să valideze așa ceva.

De ce nu cultivăm produse modificate genetic? De fandoseală, aș zice: pentru că ne place să tratăm hibrizii, pe care îi însămânțăm, cu șapte-opt tratamente de-a lungul dezvoltării recoltei, iar la final să ne îmbătăm cu apă rece…să credem că mâncăm al dracului de sănătos. Nu mai pun la socoteală faptul că 80% din șroturile de soia sunt importate din America de Nord și din America de Sud. Cu alte cuvinte importăm doar MODIFICAT GENETIC pe tot teriotoriul UE. Paradoxal, nu avem voie să cultivăm astfel de plante…

Subiectul ăsta, sensibil, care îi face pe cei din fruntea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale să tremure numai când aud cuvintele “modificat genetic”, ar putea avea o finalitate fabuloasă: dacă în România s-ar cultiva un milion de hectare cu soia modificată genetic, în câțiva ani țara asta ar putea să scape de aproape toată datoria externă! Sună bine, halucinant? Nu… doar teribil de provocator!

 

20150625_122051[1]

 

Subiectul ăsta l-am dezbătut deunăzi, la o masă rotundă, în Insula Mare a Brăilei. Și îl veți mesteca așa cum trebuie din fața micilor ecrane peste scrut timp, în cadrul emisiunii Performanță și Agricultură. Sfatul meu este simplu: când priviți dialogul…lăsați orice preconcepție la ușă. Altfel nu are rost să pierdeți vremea cu un asemenea subiect!

 

Până atunci…răbdare și tutun!

2 COMMENTS

  1. Copii modificați genetic sunt mai rezistenți la boli, mai frumoși și mult mai obedienți.
    Astfel a fost eliminată parțial necesitatea vaccinărilor (deși tot le fac, de formă). La maturitate aceștia sunt mai rezistenți la factori de mediu și la oboseală putând lucra timp îndelungat în mediu toxic cu doar câteva ore de odihnă zilnic. Există și o serie de anomalii constatate în studiu, în special legate de sex și inteligență însă preconcepțiile fac ca subiectul să rămână temporar închis/confidențial, mai ales că în general părinții nu au fost informați privind experimentele.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here