Sunt operatori HAM care ani de zile au ascultat aceste sunete și nu au avut curajul să dea un verdict cert asupra provenineței lor. Deunăzi și NASA le-a înregistrat din spațiu!

Concluzia experților agenției americane a fost că ce aud reprezintă nimic altceva decât “frumosul glas al pământului”. Dacă este adevărat, planeta Pământ are o voce uluitoare!

Denumit “Corul”, fenomenul este cauzat de valurile de plasmă care biciuiesc centurile de radiații ale planetei. Ascultând înregistrarea realizată, ai senzația că te afli într-un film al lui Stanley Kubrick, că în spatele “vocii” sunt ascunse informații la a căror decriptate lucrează experți din întreaga lume.

Ce-i drept, oamenii de știință investighează cauza apariției minunatei voci, una care a creat probleme astronauților în spațiu. Conform NASA, “Corul poate să devină potențial mortal dacă lovește orice astronaut sau satelit cu exploziile sale de energie“.

În timp ce suntem în plin proces de înțelegere a ce înseamnă aceste incredibile sunete, cum se produc mai exact ele, un lucru este cert: sunt absolut uimitoare când le asculți! În ciuda avântului tehnologic pe care îl cunoaștem, planeta încă este înconjurată de mister!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here