Domnilor, mă predau: azi nu mai zic nimic despre sintagma Primarul Care Nu Este. Nu, Petre Iacob este mare om, mare caracter…Așa că îmi cer scuze pentru toate supărările provocate în acest an de când stau în Popești-Leordeni. Bașca faptul că mă mai și plătește… Așa că nu am să mai mușc mâna care mă hrănește ( închinăciune, Gheorghe Dinică!).

Stimați concetățeni, rog să mă iertați de păcatul de a fi pus la îndoială capacitatea managerială a lui Petre Iacob, precum și a echipei pe care o conduce. Fraților, mă pioșesc vouă și recunosc: oamenii ăștia nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu le miroase. Mă, dragii ăștia puși în fruntea orașului fac pe dracu în patru să ne fie bine.

Uitați-vă și voi, spuneți cinstit: nu-i mai bine acu, când tarlaua e oraș, decât înainte – când p’acilea răsărea păpușoiu? Ei, nu fiți răi și recunoașteți…ce mai tura-vura: administratorii aleși nu dorm noaptea, fac planuri, deschid șantiere…iar noi…

Așa că nu am să mai zic azi despre Primarul care Nu Este… Ptiu, drace…mi-a scăpat! Nu te supăra frate Pitre…nu a fost cu răutate! Așa că am să închei aici. Dar până să o fac, am să te rog să mă luminezi cu un răspuns la o întrebare. Nu de alta, dar acu tot am zis că suntem pretini: Mă, fratele mele… de ce Primăria din Popești-Leordeni sare mai mereu peste proiectele alea care pot să ne aducă un vagon plin cu Fonduri Europene?

Hai, îmi zici?

5 COMMENTS

 1. Viitor de aur tara noastra are
  Si prevaz prin secoli a ei inaltare!
  Amarnic se mai insela Bolintineanu…
  Ma uit cu uimire la serialul Romania scandinava, mai nene, aia ce dracu au, 7 maini, 3 urechi? Nu tata, aia de 200 de ani n-au mai tras un foc de arma ( de cand fostul general Bernadotte al lui Neapulion Cotaparte lasa Franta pentru tronul Suediei), aia nush cum dracu au inteles care e treaba cu democratia, cu drepturile si libertatile cetatenesti, cu respectul pentru ceilalti samd. Spui de fonduri europene? Pai timpul trece pentru ca isi storc creierii cum sa faca proiecte prin care sa fure fara sa afle OLAF/DLAF, de aia nu misca nimic.

 2. Treaba e, stimate nume de rege din vremuri apuse, ca aia despre care zici se gandesc si la ce sa ofere populatiei. Ce le intra in buzunare nici nu sunt contabilizati de populatia bastinasa… e prea multumita de confortul obtinut pentru a mai face astfel de reprosuri… PS. Cu ani in urma, in casa unui doctor Ploscaru, am dat nas in nas cu contesa von Helsinga. Era presedinte al Uniunii Pan Europene ( precursorul Uniunii Europene de astazi) si descendent pe linie directa de sange al ultimului imparat al Austriei. Cand am intrebat-o despre sfaturi impotriva coruptiei, a starpirii ei, a avut o reactie de zile mari: “Aveți dumneavoastră vreun astfel de sfat, o solutie? (…) Treaba e ca la voi salariile sunt mici, toti vor sa fure… voi suferiti. La noi se fura la fel, dar protectia sociala este alta, puterea de cumparare a omului este total diferita. Aici se face diferenta in ce priveste nemultumirea sociala”. Asta nu inteleg talibanii de se erijeaza in conducatorii sexului… ca omul e constient ca pe planeta asta nu s-a inventat corectitudinea abosluta, dar ca vrea si el – muritorul – conditii decente de trai!

 3. Relativ corect, tentatia de a trage din bani cand esti in pozitie de forta este mare, problema care se pune tine insa, daca vrei, de, paradoxal, etica furtului, daca admitem ca ar exista asa ceva. Institutul de Politici Publice dadea, dupa un studiu cvasiexhaustiv la nivel UE si ma refer la tari dezvoltate, un parandarat de cca 10%. E limpede ca unde e saracie si coruptia e mare(America latina, Africa), insa noi suntem cumva blestemati sa ne scufundam in mocirla morala, Burebista a fost asasinat pentru ca taiase vii si cerea ascultare de porunci, Decebal a fost tradat de Bicilis, Mircea a dat-o ca si Stefan la pace cu turcii, Tepes a fost asasinat de boierii dornici de a-si pastra privilegiile, Horea, Closca si Crisan au fost tradati, Tudor a fost vandut pentru ca pedepsea panduri pentru violuri(cazul Urdareanu), Balcescu moare ca ultimul om la Palermo, bolnav, Antonescu executat, etc, e in gena noastra sa ne dam in cap singuri.
  Asta se intampla unui popor in care intotdeauna interesul personal sau de grup primeaza in fata celui national.
  Educatia este ceea ce lipseste pentru a izbuti in aparitia unor oameni politici, ci nu politicieni ( asa exemplifica diferenta Churchill), iar cu Taraf tv, capatos si maruta nici nu vad prea curand vreo schimbare.

 4. Domnilor, in acest stil, nu facem altceva decat sa ne exprimam opiniile, frustarile etc,. insa rezultatul/impactul este relativ modest.
  Consider faptul ca a sosit momentul sa ne aparam in concret drepturile si libertatile cetatenesti prin care ne ajutam pe noi insine, comunitatea in ansamblul ei si sa-i lasam (in plata Domnului) pe altii cu politica , cu sloganele lor cu tot prin care le vor promite ca, dupa alegeri, in Popesti Leordeni “o sa curga lapte si miere”. Asadar, va fac o propunere, si anume, sa infiintam un ONG a, cat mai repede cu putinta; un ONG AL TUTUROR

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here