Agricultorii români se plâng de lipsa irigațiilor, de sumele uriașe pe care trebuie să le investească în a aduce apa pe solele cu deficit de umiditate. Am găsit pe net o soluție simplă, demnă de mușchii lui…Van Damme!

 

2 COMMENTS

  1. In urma ce ceva timp, am vizionat un reportaj in care se prezenta o situatie din Portugalia, si anume: autoritatile statului respectiv au sesizat faptul ca o anumita regiune predominant agricola, din lipsa irigatiilor, se afla in pragul depopularii.
    Cum ingrijorarea era justificata au purces la intocmirea unui Proiect de irigatii si l-au realizat cu fonduri europene. In mare, acesta este astfel conceput, incat dintr-un canal de irigatii, in dreptul fiecarei parcele de pamant exista un robinet comandat electronic ce porneste si se opreste, la orele indicate de catre proprietar, in functie de cultura plantata. Mai mult, autoritatile le-au fixat un pret al apei cu intindere in cativa ani, in mod crescator, pornind de la o suma modica anuala, prin luarea in calcul al prosperitatii progresive a cetatenilor. Asadar, oamenii s-au reintors si au trecut la treaba. Garantat 100%, nu e S.F.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here