Centrul de cercetași “Lupii ageri” a luat startul în ce se vrea a fi pionieratul în acest domeniu în județul Ilfov. Micuții cercetași din Popești-Leordeni s-au descurcat de minune în fața provocărilor pe care le-au avut de înfruntat alături de experimentații colegi de la Centrul Dimăncescu din Capitală.

Azi am sunat pentru prima dată “adunarea” pentru copiii care au optat să devină cercetași la Centrul “Lupii ageri” din Popești-Leordeni. Deschirea anului cercetășesc s-a produs pentru gruparea noastră de lupișori pe alte meleaguri dintr-un singur motiv: suntem la început de drum, nu prea știm cu ce se mănâncă astfel de lucruri. Cum avem pretenția că putem învăța repede, am bătut la ușa prietenilor de la Centrul “Colț alb” – Dimăncescu din Capitală și am cerut ajutor!

Dimineață ne-am întâlnit la Parcul Izvor. Acolo s-a dat startul în activitate pentru Centrul de cercetași “Lupii ageri” din Popești-Leordeni.
Dimineață ne-am întâlnit la Parcul Izvor. Acolo s-a dat startul în activitate pentru Centrul de cercetași “Lupii ageri” din Popești-Leordeni.

Așa se face că astăzi ne-am dat întâlnire cu ei la gura de metrou Izvor. Acolo, alături de alte câteva sute de copii și adolescenți, au venit și 15 popeșteni. Îmbucurător a fost faptul să constat că 7 dintre ei nu aveau nici măcar adeziunile semnate… părinții reacționând fantastic la oportunitatea ivită pentru juniori!

Deschiderea anului cercetășesc la Centrul Dimăncescu din București și la Centrul "Lupii ageri" din Popești-Leordeni.
Deschiderea anului cercetășesc la Centrul Dimăncescu din București și la Centrul “Lupii ageri” din Popești-Leordeni.

După deschidere, făcută ca pe vremea copilăriei mele în taberele “Cutezătorii“, puștanii au fost împărțiți pe ateliere de lucru. Apoi s-a dat startul la zbenguială. Jocurile au fost diverse, personajele așișderea: de la Peter Pann și până la șarpele Kaa, liderii cercetași s-au dat în mintea copiilor și le-au umplut extraordinar de frumos 3 ore din viață.

Finalul s-a lăsat cu regrete…nu de participare, de încheiere a jocurilor de peste zi. Nu-i nimic, oportunități vor mai fi. Destule, sperăm noi!

Concluzia pe care o desprind din cele care s-au întâmplat astăzi este una singură: copiii prezenți s-au bucurat din plin, cei absenți având toate motivele să se oftice că părinții nu i-au adus pe tăpșanul din fața Casei Poporului!

Jocul "Mașina de spălat"
Jocul “Mașina de spălat”

PS. Săptămâna viitoare o să programăm, la sediul din Drumul Fermei, Nr. 111, o primă ședință cu…părinții 🙂 ! Ocazia va fi ideală pentru a pune la punct detalii legate de viitoarea activitate a Centrului “Lupii Ageri” din Popești-Leordeni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here