Dimineață ajunge soacră-mea la mine. E o vorbă: pe soacră ori o aștepți cu masa pusă, ori cu biletul de întors acasă în mână… Eu nu am probleme cu coana mare, așa că-i pun masa. Și i-am pregătit câte ceva… Printre altele, ruladă de vită.

Sunt convins de faptul că nu multă lume acceptă carnea de vită. Gustul specific o face greu de preparat, fapt pentru care de cele mai multe ori carnea de vită este înlocuită cu mult mai banalul porc. Rețeta pe care o propun, garantez că o să vă facă pe mulți dintre voi să vă răzgândiți în ce privește acest fel de carne. Mai ales că din composit nu lipsește…porcul! :)))

INGREDIENTE:

  • 5 felii de mușchi de vită, cam de 150-200 gr bucata
  • 150 gr de slănină de porc feliată foarte subțire
  • o ceapă mare
  • 3 castraveți la oțet
  • ulei de măsline ( merge și untdelelmn)
  • muștar iute
  • sare
  • piper
  • 400 ml supă de carne
  • foi de dafin
  • boabe de ienupăr
  • Amidon alimentar
  • vin roșu

Cum se prepară

DSC03933

Luăm ceapa, o curățăm, o spălăm și o tăiem cubulețe. Apoi o călim foarte puțin!

DSC03934

Spălăm mușchiulețul de vițel bine și îl tamponăm cu un șervețel uscat. Ungem mușchiulețul cu muștar. Apoi așezăm un strat de slănină de porc feliată. Peste aceasta adăugăm ceapă călită și felii de castraveți murați.

DSC03936

Apoi rulăm produsul și îl legăm cu ață alimentară.

DSC03938

Lăsăm ruladele pe o farfurie și pregătim pasul următor. Luăm o tigaie, o încingem cu nițel ulei și dăm la prăjit ruladele. Le rumenim foarte bine.

DSC03941

După ce am făcut asta, așezăm ruladele într-o cratiță. Turnăm supa de carne, sare , piper și ienupăr. Punem capac și lăsăm la fiert la foc mic cam 30 de minute.

DSC03944

Între timp pregătim sosul. Luăm o lingură de amidon și o amestecam cu 100 ml de vin roșu. Când ruladele sunt fierte, le scoatem și le așezăm pe o farfurie acoperită. Să stea calde.

DSC03946

Vinul amestecat cu amidon îl turnăm peste supa în care am fiert ruladele și mestecăm, la foc mic, până se omogenizează.

 

Așezăm rulada în farfuria în care dorim să o servim, apoi punem sos deasupra. pentru cine dorește, nițică smântână e bine venită în compoziție ( Eu o folosesc!).

DSC03950

Poftă mare!

 

Timp de preparare: 1,5 ore!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here