Autoritatea locală Popești-Leordeni împarte cetățeanul în două categorii: buni și răi. Firește, criteriile care te fac “BUN” în ochii celor care ne conduc nu au vreo legătură cu realitatea pe care ne-o dorim noi.

Vineri-seară am fost pentru a doua oară consecutiv la mitingul organizat în tăcere în fața Primăriei Popești-Leordeni. Este cel produs ( nu de mine!) joi și vineri, care s-a vrut a fi o extensie a protestului “Colectiv” din Capitală.

În prima zi s-au întâmplat câteva chestiuni interesante, povestite pe larg la vremea respectivă. A fost așa, un moment în care până și administrația locală din Popești-Leordeni a dat pe față relațiile de prietenie și de colaborare cu vestitele clanuri bucureștene. Nu pot să nu îmi mai amintesc despre cele pe care Petre Iacob le declara cetățenilor acum 6 luni: “dacă nu eram eu, și în prezent își făcea Clanul Sportivilor de cap pe aici!” Așa e, ai dreptate: acum vă faceți de cap împreună. Sunteți mai puternici!

În seara respectivă, comuniunea despre care vorbeam în rândurile precedente a fost girată chiar și de prezența șefului Poliției Locale Popești-Leordeni, Marian Nistor. Firește, nici pe el nu-l încurcă nimic să scrie pe Facebook: “Ciutescu minte, nici eu n-am fost acolo. Ca și domnul consilier local Mirea, nici usturoi n-am mâncat, nici gura nu-mi miroase!” Realitatea spune altceva. Cum acest lucru nu-l încurcă nici să-și dea demisia. Ce, Gabriel Oprea și-a dat-o?

Aseară, când am venit aici, m-am întâlnit cu domnul Nistor. M-a întrebat la ce vin eu la protest, ce cred eu că am să rezolv prin participarea la el. De dimineață am fost și la Consiliul Local. Am vrut să reclam faptul că oricând se poate întâmpla și unde stau eu o adevărată tragedie, că mașina de pompieri nu ar avea pe unde pătrunde pentru a ajunge la imobilul în care locuiesc” – mi-a povestit doamna Meșu, participantă la protest. Urmarea, reacția șefului Poliției Locale Popești-Leordeni, este halucinantă: “Nu vă mai luați doamnă după prostiile pe care vi le bagă în cap Ciutescu. Nu avem ISU în Popești-Leordeni! Cum ar fi să avem și mașină de pompieri aici?“- mi-a redat doamna Meșu, spusele ca aparținându-i celui care veghează – chipurile – la liniștea noastră pe plan local.

Deci…cum ar fi dacă ar fi? Frumos – la 50 de mii de suflete care și-au găsit acoperiș aici, ne întrebăm: la ce dracu ne trebuie nouă și mașină de pompieri? Chiar așa… sunteți simpatici, popeștenilor care visați și cai verzi pe pereți. Domnul Nistor are treburi importante de făcut în oraș. Una dintre ele ne-a povestit-o tot Primarul Care Nu Este, acum câteva luni: “Păi ce să facă, domnu Ciutescu și Poliția Locală aici. Cum să-i oblige pe muncitortii de la blocuri să nu mai facă mizerie? Vă spun una: azi au aruncat cu borcane după polițiștii locali! Domnule Nistor, felicitările, masa și dansul le ținem unde doriți dumneavoastră. Că despre activitate nu putem vorbi. Nu existați, doar ne consumați banii!

1 COMMENT

  1. Cat de indolent!!! Si este seful Politiei??? Cum poate sa fie la conducere un om care gandeste nici sa treaca strada?? Cum sa dai un asemenea raspuns in 2015??? Adica daca ia foc un imobil nu conteaza ca nu are loc masina de pompieri???? Imi e scarba de tara asta si de dobitocii din ea… un singur lucru le doresc: ANI, DNA si FOAMETE!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here