Sâmbătă seară se anunță chef mare la Balta Floarea, în Leordeni. Cunoscutul imobiliar Vasile Ungureanu dă petrecere mare, la care nu-l invită și pe vecinul de zonă, Petre Iacob! În ultimul timp prietenia dintre cei doi s-a dus pe apa sâmbetei!

10 metri cubi de lemn sunt așezați la Balta Floarea pentru ca mâine seară să li se dea foc. Vasile Ungureanu, omul despre care am scris că s-a apucat să construiască ilegal un bloc de locuințe P+5 pe strada Sf.Agnes, taie 4 porci și dă paranghelie mare. Din ce pricep, astfel de serbări câmpenești face destul de des. Acum, ea ar putea fi pricinuită de sărbătoarea romano-catolică Sf. Fc. Maria de la Guadalupe. Evenimentul de la Guadalupe înseamnă începutul evanghelizării cu o vitalitate care depăşeşte toate aşteptările. Mesajul lui Cristos, prin Mama Sa, reia elementele centrale ale culturii autohtone, le purifică şi le dă semnificaţia definitivă a mântuirii.

 

 

Mântuirea păcatelor nu este departe nici de Popești-Leordeni, ea fiind antrenată în prezent doar în birourile celor care împart pumnul dur al legii în România. Până atunci, purificarea se face cu grătar, șpriț și lăutari. Uneori se încing și spiritele, nu doar jarul!
Așa s-a întâmplat și marți seară. În jurul orei 23.00, la Balta Floarea, apare primarul Petre Iacob. Nu s-a dus special acolo, locația se află în drumul pe care îl face spre casă. Știa că amicul Vasile Ungureanu e în pregătiri, a oprit la el să mai discute afaceri rămase neînchise. Unul dintre motive ține de blocul pentru care se ceartă cu cetățenii de pe Sf. Agnes, la care în prezent nu mai toarnă betoane… Face doar organizare de șantier: aduce materiale de construcții, mai pe românește spus! Faptul că a depus la Urbanism documentație pentru P+3 și a plecat acasă cu aprobare pentru P+5 etaje i-a deranjat până și pe ceilalți imobiliari din zonă. “De când se ceartă ăștia cu Ciutescu, de când organele stau cu ochii pe Dana ca pe butelie…nouă ne dă autorizație de P+2 + M, iar lui Vasile i-a dat cu P+5. Ce p..a mea sirop de tuse i-a pus ăsta pe masă?” – se văita ieri unul dintre distinșii oameni de afaceri locali într-un notariat din zonă…
Un alt motiv pentru care Petre Iacob a oprit la Balta Floarea îl constituie interesul pe care primarul Robert Negoiță ( fost președinte al PSD Ilfov) îl are față de locul pe care Ungureanu l-a luat în 2011 ( dacă nu greșesc anul!) în administrare pentru 50 de ani. Adevărul este că a transformat radical Balta Floarea, la acel moment, al preluării ei,  acolo fiind un dezastru ecologic… Acum a devenit tentantă, iar Negoiță o vrea. Nu de ieri, de azi…Ungureanu a simțit din plin mânia edilului de la Sectorul III, în urmă cu aproape un an pomenindu-se cu benzinăriile SILFLOR închise!
Scenariul dialogului fiindu-vă deja cunoscut, haideți să ne oprim pe niște mici repere ale discuției, care s-a încis cu mult înainte ca flăcările să cuprindă cheresteaua pregătită și să frigă șoriciul celor 4 groștei pregătiți pentru sacrificare!
Vasile Ungureanu: Bă, dacă nu vă băgați mințile în cap intru cu mașina peste voi în primărie. Vă fac praf!
Petre Iacob: Bine, Vasile, intră… Dar vezi că dacă sâmbătă faci focul aici, chem Poliția și Pompierii…
Vasile Ungureanu: Cheam-o și pe mă-ta, Pitre. Plătesc amenda și mă doare în p..ă de voi!
Petre Iacob: Vedem, vedem…
Vasile Ungureanu: Stai că vin alegerile, mă. Să vezi tu cum îl susțin pe Grigore Trache – de data asta, și îl pun și pe George ( nm. consilierul George Ungureanu, fiul lui Vasile Ungureanu, dezvoltatorul imobiliar din acte al blocului de pe Sf. Agnes) viceprimar. Nu te mai las mă să faci campanie în Popești-Români și nici în Danubiana. Am să plătesc lumea să stea în casă, să nu mai iasă la vot! Dacă vor ieși ăia din casă, le rup picioarele. În 2012 eu te-am pus primar, acum îl pun pe Trache și pe fii-miu îl fac viceprimar!

 

 

 

Scandalul a fost mai lung, spiritele mult mai încinse. Dar cum poveștile lungi plictisesc, subiectul va mai avea și o continuare. La momentul potrivit, în contextul care trebuie…o să vă delectați și cu alte fragmenete din epopeea care tinde să devină pe zi ce trece tot mai Shakesperiană prin Popești-Leordeni!

9 COMMENTS

 1. Pe langa subiect: am mai zis treaba asta, dar probabil nu e contextul potrivit pentru schimbare: amenda contraventionala functioneaza doar daca il convinge pe contravenient sa inceteze. Daca nu-l convinge, trebuie luate masuri mai dure, pentru ca scopul principal al interventiei statului e sa opreasca actiunea si s-o previna pe viitor, nu sa faca bani pentru buget. Tarile din vestul Europei par sa aplice cu succes contraventiile progresive combinate cu alte actiuni (confiscare, munca in folosul comunitatii la a doua abatere etc.)

 2. Sa stea el linistit …Noul Popesti va dicta noul primar , dobitocul ala ar trebui sa retina ca latul se strange in jurul infractorilor ….e doar o chestiune de timp …. iar faza cu platit votantii nu mai tine.

  • Nu dicteaza nimic Noul Popesti, stai linistit. E in inferioritate numeric fata de vechea urbe. Daca Noul Popesti dadea primarul, derbedei precum Trache si Pitre nici nu ar mai fi candidat… ca nu ar fi avut rost. Amandoi stiu ca pierd in fata oricui aici, dar primarul se alege in alta parte….

   • Andrei eu zic sa ca nu este in inferioritate numerica …daca faci un mic calcul ….eu cred ca depasim usor jumatate din populatia satucului ..sa nu mai zic ca daca te duci la buletine in Popesti …e mereu coada cu persoana care isi schimba buletinul….iar pana la alegeri …vom dicta clar primarul.

 3. Pentru a schimba ceva, pentru a incerca macar sa eliminam mafia din Popesti si sa punem un bun administrator (care o fi acela – idependent sau politic) – TREBUIE sa iesim la vot! Daca mafiotul actual sau cel vechi vor iesi din nou – ne meritam soarta!
  Pana atunci, sa speram ca o sa-l viziteze vreun organ pe la 6 dimineata – acasa si la Primarie!!!

 4. Vrajeala cu cearta. Abureala pe fata. La alegeri s-a vrut deja sa se ajunga si sanchi, nu te mai pun pe tine si-l vom pune pe Trache, numai altul strain sa nu vina, ce scoala de corectie au in ei. Nu tata, ai fost si nu prea ai facut mare branza, pa, nu te mai votam in veci!

 5. Fara niciun primar get beget din Popesti! Sa vina altul nene, oricare cu buletin(venetic) 🙂 de Popesti dar nu astia mai ales care au mai fost!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here