Impozitul pe proprietate pare să fie subiectul fierbinte al începutului de an în struțo-orașul Popești-Leordeni. Ce-i drept, lumea se agită în jurul reducerilor pe care Primăria Popești-Leordeni le-a acordat unei fracții a locuitorilor, dar pe care acum îi cere înapoi… Cu penalități, cu tot!

În ce mă privește, nu am nicio treabă cu rambursarea diferențelor de impozit. Sunt bun de plată, o mică amendă, pentru neînregistrarea în termen legal a unei tranzacții pentru un loc de parcare achiziționat în octombrie 2015. Oricum, subiectul nu intră în această chestiune arzătoare…

Săptămâna trecută am vrut să plătesc impozitul pe 2016. Nu am reușit să o fac, noile reglemntări fiscale, lipsa normelor de aplicare a lor, împiedicând cetățeanul să contribuie la Bugetul Local. Am rezolvat-o astăzi, în prealabil cerând informații telefonic față de suma pe care urma să o achit. Conform doamnei care a avut amabilitatea să mă ajute cu informația, aveam de achitat suma de 145,24 lei. Cum în anul 2015 am plătit, pentru aceași locuință ( dar fără loc de parcare!), 223,3 lei… mi s-a părut dubios faptul ca în prezent să fac o economie de 78,06 lei în condițiile în care – suplimentar – a apărut la impozitare și un loc de parcare. Mai mult, Petre Iacob ne anunțase că impozitul crește în 2016, probabil cu 7%!

În fine, misterul s-a rispit când am cerut relațiile de rigoare la Direcția Taxe și Impozite. “Nu mai sunteți în Zona de impozitare B, sunteți în Zona C. Deci ăsta e motivul pentru care plătiți mai puțin în 2016” – mi-a explicat, amabil, una dintre angajatele Primăriei. Am mulțumit și am plecat spre casă… Și am înțeles și ce a încercat să facă Petre Iacob: a cerșit votul populației în luna iunie!

O să spuneți că am ceva cu Primarul Care Nu Este, că de aia fac presupunerea în cauză în loc să zic sărumăna pentru diferența de cost. Fals… Dacă era el așa de bun la inimă, ar fi făcut mișcarea aceasta încă din 2015, atunci când Curtea de Conturi a obligat instituția pe care o conduce să facă zonificarea localității! La vremea respectivă a luat o decizie, ne-a explicat că nu se poate face altfel împărțeala zonelor de impozitare. Acum s-a putut… taman în an electoral!

Ce să zic după această pomanăbogdaproste, Petre Iacob? Nu, nu am să o fac și nici nu am să te votez. Nu sunt genul pe care să îl aburești cu pomeni electorale cum nici nu sunt convins de faptul că la următorul control al Curții de Conturi nu o să schimbați din nou… pomana, și nu o să ne spuneți că “soarta e de vină pentru…” !

 

PS. Un cititor al blocului m-a întrebat despre numărul la care poate apela pentru a obține informații legate de plata impozitului pe proprietate. El este 0213614026,  și îl găsiți chiar pe frontispiciul site-ului ppl.ro!

4 COMMENTS

  1. Probabil suntem incadrati in zona C din lipsa infrastructurii. Ce zici Pitre El Prafoieni? Ajungem si noi la zona A? Daca tot sunt constructii noi si arata intr-un fel? Sau stam in inundatii si namol?

    • Nu, nu…anul trecut ne-a incadrat in Zona B si spunea ca nu se poate altfel…ca asa a vrut Curtea de conturi. Anul asta s-a modificat schimbarea. Cf calendarului am intrat in zodia Votului!

  2. Urmeaza o zeama de asflat pe Drumul Fermei si prin alte crevase din Popesti…iar dupa alegeri, Pietre se dezlantuie! Va construi scoli, gradinite si spitale. In plan, exista si un parc, poate doua…depinde de buget. Canalizari, trotuare, strazi asfaltate..vor fi prioritatea nr 1.
    Popesti-Leordeni – viitorul Mannhatan al Romaniei!!!

    P.S.
    Hai ca l-am scutit pe Pitre sa-si mai puna anlfanbetii sa-si rupa degetele, incercand sa dea replici acide nemultumitilor 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here