2015 a reprezentat primul an întreg în care am plătit impozit pe proprietate în Popești-Leordeni. Astăzi am sunat la Direcția Taxe și Impozite pentru a cere informații față de dările pentru 2016.

Surpriza a fost mare… ” Din ce văd, aveți două ROL-uri trecute. Dumneavoastră datorați 72.52 lei, iar sotia 72.71 lei” – mi-a spus reprezentanta acestui serviciu public. Mă așteptam să plătesc o sumă sensibil mai mare față de 2015, mai ales că Administrația Locală anunțase că ” impozitele vor crește, dar foarte puțin în raport cu anul precedent“.

Ce spun acum este teoretic, încă nu am ajuns la ghișeul cu pricina și nici nu am scos banii din buzunar. Nici măcar nu știu dacă suma reprezintă impozitul de 100% sau este purtătoare de reducerea de 10%, acordată de Guvern.

PS.: Spre comparație, în 2015 am plătit 223,3 lei.

9 COMMENTS

  • Din ce mi-am dat eu seama asa s-a intamplat. Mi se pare o prostie, dar e una care nu deranjeazain raport cu ce se intampla cotidian!

 1. Anul trecut am platit pentru un apartament cu 2 camere 178 RON cu tot cu reducerea de 10%. Anul acesta am de platit 87 RON. Interesanta reducere. Tot in zona C locuiesc.

  • Vezi in urmatorul articol scris de mine (Alegerile electorale bat impozitul pe proprietate în Popești-Leordeni) motivul pt care te bucuri de aceasta reducere. Atunci o sa intelegi cat de interesant e totul! 🙂

 2. Am sunat astazi sa aflu cat am de plata la impozit. O domnita tare draguta m-a anuntat ca am o restanta de 196 RON la care se adauga penalitati de 119 RON pentru ca cineva a calculat gresit impozitul in anii trecuti. Eu ce vina am sa platesc aceste penalitati???? Cu cei 196 RON sunt de acord, na daca a gresit… ce sa facem platim, dar sa platim si pentru prostia bugetarilor mi se pare strigator la cer. Vreun sfat cum pot scapa de cei 119 RON?

  Multumesc,
  Alina

  • NU a calculat nimeni, nimic gresit: e fix vorba de minciuna pe care Primaria a servit-o cetatenilor intre 2010 si 2014 – cand i-a mintit ca le-a scazut impozitul pe prorietate celor cu buletin de Popesti-Leordeni!

   PS. Din pacate, nu poti scapa de plata lor. Noul Cod fiscal va obliga sa faceti asta. Concomitent cu plata acestor sume faceti si o contestatie la Primarie: cereti in ea anularea impunerii retroactive – motivati ca nu aveti nicio vina in faptul ca PRIMARIA si CONSILIUL LOCAL v-au OBLIGAT sa nu platiti acesti bani 4 ani de zile. Daca nu va este admisa pozitiv Contestatia, atunci dati Primaria si Consiliul Local in judecata!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here