Campania electorală a început fără perdea în Popești-Leordeni. Există câțiva domni nominalizați de către anumite formațiuni politice la funcția de primar sau consilier județean, care își fac campanie electorală fără vreo reținere. Trist, jenant, este că îndeamnă cetățeanul să primească MITĂ!

 

PNL-ul și-a desemnat candidatul la funcția de primar. Om hârșit prin afacerile derulate de Consiliul Local Popești-Leordeni, reprezentantul liberalilor vrea ca cetățeanul să îl caute pentru dialog social… să vadă ce-i de făcut pentru binele localității. Toate ar fi bune și frumoase dacă domnul care se vrea a fi ales de populație nu și-ar face campanie electorală

Reprezentantul PNL Popești-Leordeni îndeamnă cetățeanul să vină la dialog social. Nu se jenează, o face din poziția de ... primar. Cel puțin așa reiese din semnătura pusă pe afișul organizației liberale!
Reprezentantul PNL Popești-Leordeni îndeamnă cetățeanul să vină la dialog social. Nu se jenează, o face din poziția de … primar. Cel puțin așa reiese din semnătura pusă pe afișul organizației liberale!

mascată. De ce spun asta? Ei bine, domnul Dogaru nu văd ce nevoie are de dialog social atâta timp cât stă de un deceniu în conducerea Popești-Leordeni, cât semnătura sa e pusă pe o serie de documente ( Hotărâri ale Consiliului Local) care au lovit din plin dezvoltarea urbanistică a locului în care trăim. Sunt convins, vor fi mulți care vor spune că bat câmpii cu grație, că nu își face campanie electorală prin demersul întreprins. Vă contest din start, aducându-vă ca argument semnătura documentului.  În timp ce întregul mesaj este compus ca aparținând echipei PNL Popești-Leordeni, semnătura este a unei singure persoane, om care a și branduit e-mailul personal: primar@iondogaru.ro. Nu știu unde este dânsul edil, pe ce planetă, dar numai atribuirea oficială a unei astfel de funcții se constituie în faptă pe care Poliția ar trebui să o ancheteze. Ea se numește UZURPARE DE CALITĂȚI OFICIALE, domnule!

PSD-ul este și mai spectaculos din punct de vedere al mitei electorale oferită.

Petre Iacob, primar în exercițiu, a început seria excursiilor electorale cu o incursiune făcută la Mănăstirea Nămăiești ( județul Argeș). Sub egida PSD-ului local, pe banii primarului în exercițiu și sub atenta supraveghere a soției sale, mai mulți pensionari din Popești-Leordeni  s-au rugat la icoana Maicii Domnului – una despre care se povesteşte că este făcătoare de minuni. Nu va fi singura ieșire de acest fel, în viitorul apropiat fiind prevăzute tot mai multe întâlniri între popeșteni și reprezentanți ai Domnului.

Duminică seară am citit una și mai spectaculoasă. Ea ne-a fost servită de domnul Alin Constantin Todireanu, consilier financiar bancar și președinte de Asociație de locatari – ca activitate recunoscută,  angajat al DIICOT ( tot la uzurpare de calități oficiale intră asta, domnule!) și aruncător de calomnie la comandă – în timpul liber.

Ei bine, domnul mai sus amintit a postat pe Facebook “o decizie importantă, luată la nivelul Primăriei Popești- Leordeni, săptămâna aceasta, privitoare la listele care vor deservi

Cum se dă mită electorală fără nicio jenă ( rog a fi evitate greșelile gramaticale. Nu intră în pachetul aflat sub incidența legii)!
Cum se dă mită electorală fără nicio jenă ( rog a fi evitate greșelile gramaticale. Nu intră în pachetul aflat sub incidența legii)!

reprezentații orașului în cadrul alegerilor locale din luna Iunie ale acestui an “. Ce-i drept, nu am priceput cum poate Primăria Popești-Leordeni să întocmească o astfel de listă cum nici în ce mod “deservește” cetățeanul. Nu m-a deranjat cu nimic, știam pentru ce mă jignește gratuit în cele pe care le scrie la comanda lui Petre Iacob ( om de mare caracter, de altfel!).

Problema intervine după ce domnul candidat la funcția de Consilier Județean oferă MITĂ ELECTORALĂ fără nicio jenă! Haideți să vedem cum o face: ” Organizez cu această ocazie în care să  vă pot comunica și direct aceste lucruri, sâmbăta viitoare pe 19.03.2016, O EXCURSIE CU VECINII cu popas la câteva mănăstiri renumite și destinația Cheia. O plimbare cu transport și prânz asigurat, în care vom putea merge 50 de vecini, într-o plimbare la aer curat. Dacă nu aveți program pentru sâmbata viitoare și aveți plăcerea să veniți alături de mine și ceilalți vecini, vă rog să îmi confirmați rezervarile la nr. de tel. 0767 830 298. “.

Domnul candidat din partea PSD la funcția de consilier județean, posesor al unei licențe a unei facultăți de drept ( după cum se laudă!), oferă mită electorală. Nu-l interesează nici cât îi negru sub unghie faptul că încalcă prevederile legii 113/2015 pentru modificarea și completarea legii nr 334/2006 privind finantarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale.

Sincer, nu mă interesează ce năzuințe politico-administrative are domnul în cauză (nu m-am deranjat să răspund nici măcar mizeriilor pe care le-a deșertat și urmează să le arunce în continuare în mediul online!), dar mă intrigă nesimțirea cu care cetățeni care se vor onești sunt îndemnați să primească mită electorală pentru voturi pe care ar putea să le acorde la alegerile din luna iunie a acestui an.

Sunt tare curios și cum își finațează o astfel de ieșire un domn care ( conform salariilor din branșă!) nu câștigă mai mult de 3000 de lei / lună ( dacă este într-un departament rezervat persoanlor fizice) sau 4000 de lei / lună ( dacă este într-un departament rezervat persoanlor juridice).

Aspectele acestea urmează să fie analizate și rezolvate de serviciile abilitate, un cetățean

Una dintre sesizările depuse astăzi de către un cetățean din Popești-Leordeni. Din cele comunicate, am priceput că urmează să mai fie depusă o altă sesizare - pe motiv de uzurpare de calități oficiale..
Una dintre sesizările depuse astăzi de către un cetățean din Popești-Leordeni. Din cele comunicate, am priceput că urmează să mai fie depusă o altă sesizare – pe motiv de uzurpare de calități oficiale..

din Popești-Leordeni fiind autorul mai multor sesizări făcute către IPJ, Parchet, DNA și Autoritatea Electorală Permanentă.

Închei prin a le reaminti tuturor celor care visează să primească girul cetățeanului la alegerile electorale că LEGEA  interzice să oferi foloase materiale în scopul obţinerii de simpatie electorală. Ne place sau nu, cadourile pe care ni le fac unii politicieni în campaniile electorale intră în conflict cu moralitatea, cu legea. Așa că, dragi vecini, aveți grijă ce acceptați din partea candidaților anunțați din partea partidelor, independenți sau – chiar – din partea… Primăriei Popești-Leordeni!

 

 

 

 

5 COMMENTS

 1. Bunicul din partea mamei, nascut in 1910, imi spunea ca in perioada interbelica, la el in sat, in centru, in ziua alegerilor, fiecare partid astepta enoriasii dupa slujba de duminica cu butoaie de tuica si vin, contra promisiunii ca vor vota.
  Deci, retineti traseul unui “roman de bine”: dupa “evlavia” afisata in cele 3-4 ore de slujba, in drum spre casa, cu Cazania inca rasunandu-i in urechi, inchina cate un pahar, ba lui Maniu, ba lui Titel Petrescu, ba lui Ghe. Bratianu…
  Au trecut mai mult de 80 de ani de-atunci…
  Nu s-a schimbat mai nimic… Bai, ce pacoste (in general), pe capul acestui popor, sa nu poata evolua deloc!
  Racila asta nationala e adanc infipta in ADN-ul romanesc: “Ce-mi dai ca sa-ti dau (votul)?” Nicolae Filimon, Ciocoii vechi si noi.

 2. Locuiesc in complexul rezidential cu pricina si pot sa va spun foarte sigur ca, desi nu am vreo simpatie deosebita pentru domnul Todireanu, interpretarea acelei plimbari ca fiind o mita electorala este o tampenie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here