19 consilieri locali și un primar vor fi învestiți astăzi, în urma alegerilor (oare?) din 5 iunie 2016. Teoretic, vor avea de luptat pentru binele localității. Practic…

Aseară am avut o discuție cu cineva din Popești-Leordeni. Nu suntem prieteni, doar ne cunoaștem. A ținut să mă întrebe dacă mă prezint să îmi ridic “mandatul venit de la Prefectură pentru Consiliul Local Popești-Leordeni“. I-am spus că nu o voi face, că mi-am depus demisia imediat după simulacrul de democrație și onoare – provocat de conducerea M10 locală și de un independent…

Chit că nu îmi amintesc ca demisia mea să fi fost înregistrată pe undeva, să fi primit vreo decizie de la “centru”, consider că nu am ce căuta în cloaca ce se va naște pentru mandatul care urmează a fi valabil până în 2020. “Azi am purtat o discuție cu un personaj, bine conexat în culisele politicii locale. Mi-a zis așa: M10 Popești-Leordeni a fost corupt de PSD la nivelul conducerii locală! Întrebarea este: renunți la lupta cu ei, Ciutescule?” – mi-a explicat cel cu care am purtat dialogul de ieri. Curios mi se pare și faptul că nimeni din cei care se ocupă de Învestire, la nivel de Administrație Locală, nu s-a deranjat să mimeze respectarea legii și să mă informeze despre cele care se produc astăzi. Nu că aș fi eu buricul pământului, ci pentru că SUNT OBLIGAȚI să facă asta atâta timp cât încă figurez pe tabelul cu cei care astăzi vor fi prezenți la Învestire!

Despre alianța PSD-M10 Popești-Leordeni nu prea aș vrea să vorbesc, nu am date concrete. Însă nimic nu m-ar mira, mai ales că acum cunosc personajele cu care am de a face. Că și-au însușit ( sper că nu!) foloase necuvenite, iar nu știu. Avem instituții specializate în astfel de probleme, să facă cercetări. Oricum, la câți corupți sunt în România, nu cred că i-ar deranja prea tare faptul că doi papițoi au fost cumpărați de armadia roșie…

Mesajul pe care îl transmit, înainte de Învestire, reprezintă altceva: e apelul făcut către viitorii consilieri locali la bun simț. Respectați legea și cetățenii pe care îi reprezentați. Lasați dracu construitul de blocuri – după legi interpretate doar în avantajul găștii – și nu vă mai agitați să găsiți portițele prin care puteți vinde cea mai bună bucată de pământ. Amintiți-vă că în comuna asta sunt și proști care vor un parc decent, care vor și școli, grădinițe, străzi și trotuare conform normativelor…, care vor un PUG pe care să îl respectați.

Nu știu cât de mult valorează cuvintele mele în ochii dumneavoastră, dar vă somez să faceți asta pentru că în Primărie și Consiliul Local pute a beatitudine. Stare care nu face casă bună cu cinstea și onoarea, cu valorile pe care un reprezentant al cetățenilor să le însumeze.

Am să conchid cu o întrebare, pusă celui pe care l-am numit Primarul Care Nu Este.

– Am văzut că peste drum de Biruinței se construiește. Și nu oricum, ditamai complexul rezidențial. Parcă ați promis solemn că nu o să mai autorizați construcții acolo până ce nu iese PUG-ul? Sau ați uitat deja ce ați ați promis, domnule Petre Iacob?

Mi-a răspuns exact cum o face un actor ieftin: “Aaaaa, se construiește acolo? Nu am știut…. Și dacă se construiește, înseamnă că au oamenii un PUZ făcut. Nu am ce să le fac în cazul ăsta!

Am ținut să punctez în final acest dialog exact pentru ce v-am somat mai sus: pentru cinste, onoare, demnitate. Acolo, în Consiliul Local, sunteți doi oameni în care încă mai cred. Știu că nu puteți să vă puneți curmeziș în fața hoției, dar puteți face publice anumite lucruri. Iar noi vă putem ajuta să le înfăptuiți. Faceți asta?

PS. Sunt tare curios dacă cineva din Consiliul Local o să aibă puterea să propună ca ședințele ( publice, conform legii!) să fie difuzate online!

6 COMMENTS

  1. Eu unul nu mai inteleg nimic! Ai iesit din politica dupa ce reusisei minunea sa fi intrat in consiliul local? Deci am votat cu ai tai degeaba? Fiindcă 2 din lista de papițoi întocmită pe genunchi si-au arătat adevărata valoare?Politica se face si din opozitie nu numai din majoritate. Minoritar inseamna sa fi uneori singur. Cel mai probabil ca dacă rămâneai in consiliul local aveai acces la informații l-a prima mâna si ajungeai sa scri despre lucruri pe care le stiai, nu despre ce ai auzit de la unul sau altul. Ce-i spui lui Dan de mai sus, cine cheamă DNA-ul și de ce. Că ăia nu vin ei de plictisiți. Lumea așteaptă de la ăia minuni dar nu ar face nimic sa se ajute singura.

    • Eu am sperat ca stii cum functioneaza mizeria asta de politica… Nu aveam vreo sansa sa raman in Consiliul Local: daca nu renuntam, partidul vietii imi retragea sprijinul politic si venea un altul de pe lista. Crede-ma, am incercat sa imi mentin statutul castigat prin vot, sa fiu acel ghimpe din coasta lor. Jegul a fost mare, concluzia ducea fix spre ce ti-am descris mai devreme! 🙁

  2. A intrat deja,ii sifoneaza tocmai unul dintre ei. Cand ii va lua ii va lua pe toti odată, ceasul ticaie pe repede inainte. Curios e ca unii dintre ei stiu ca sunt vânați, dar se gândesc probabil sa strângă cat mai mult bănet. Numai ca le va lua cam tot , inclusiv ce au trecut pe numele rudelor. Si când va spuneam dle. Ciutescu ca si in M10 sunt dezvoltatori/ investitori mă contraziceați. Pai dl acela de a fost secretar al primăriei face cinste M10? Câte falsuri o fi făcut sau semnat? De arhiva arsa din primărie stie ceva oare?

  3. Dezvoltatori/investitori, adica Investesti o spaga ca sa Dezvolti o retea de coruptie.
    Avem subiect si predicat in ceea ce priveste artizanii M10 ai trocului politic cu P$D-ul?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here