Zvonistica are în Popești-Leordeni rolul acelei angoase din pilda pe care Emil Cioran ne-o tot servea în momentele în care încerca să scrie ceva, iar opera îi era alterată de diverse obstacole intelectuale.

Electoratul din Popești-Leordeni a trimis în Consiliul Local trei consilieri, oameni care să le reprezinte problemele și interesele. Dacă nu greșesc, sunt singurul din cei 19 consilieri aleși, care locuiește în Cartierul de Vest!

M10 a reprezentat unica mea experiență politică și s-a născut din dorința de a schimba un aparat administrativ putred, corupt. S-a născut în urma nebuniei pe care o am din momentul primei ploi căzute în Popești-Leordeni, după ce m-am mutat aici, din dorința născută la alte două persoane ( George Adrian Ștefănescu și Alexandru Ion) de a face ceva pentru ca viitorul localității să fie altul.

5 luni au fost suficiente pentru a ne forma într-o grupare care a avut perspectiva de a răsturna sistemul. Dacă ați fi ieșit din casă, ne-am fi putut transforma într-un mic bumerang pe care PSD-ul să-l simtă în moalele capului la fiecare ștampilă pusă pe buletinul de vot. Nu a fost să fie așa…

Am vrut să renunț la toată nebunia asta. Sunt motive destul de puternice, care au stat la baza deciziei, sunt valabile și în prezent. Am și anunțat intenția într-un grup restrâns, în cadrul formațiunii politice. Cum mă așteptam, informația a zbughit-o în lume, s-a amplificat după voia și chipul povestitorului. Nici numai contează cât de mult a fost ea înflorită. Cert este că acel moment a existat, există și acum pentru că lucrurile care se produc, ca și decepția momentului, sunt foarte mari!

Ziua de ieri a fost extrem de amestecată: am primit aproape 30 de telefone și câteva sute de mesaje în care am fost felicitat, dar și spurcat de către cei care m-au votat ( nu vorbesc aici despre cei care îi ridică osanale Primarului Care Nu Este). S-au simțit înșelați, motivul cedării mele fiind considerat o trădare a lor, a cetățenilor care au mizat pe o voce care să încerce să le arate ce se întâmplă acolo, în interior ( nm. În ce privește,probabilitatea de a schimba ceva, într-o mare roșie, e mică. Dar e șansa noastră!). Au fost și oameni care s-au bucurat teribil de veste, au știut că lucrurile vor cu mult mai simple acolo fără haiducul orașului.

Lucrurile astea m-au întristat și motivat teribil deopotrivă. Așa că am să fac pe dracu în patru să vă aduc ședințele din Consiliul Local în mediul online ( singura armă pe care o vom avea în disputa cu ei!) și să schimbăm – chiar dacă sunt aproape singur – ce se poate schimba în Popești-Leordeni. Să încercăm să ne opunem construirii de blocuri peste drum de Biruinței ( pentru că primarul Petre Iacob a aprobat contruirea acolo!) până ce PUG-ul nu este gata. Să ne opunem, atât cât putem furtului pe care îl constatăm și tolerăm de când ne-am mutat aici. Legea spune că ședințele Consiliului Local sunt publice, rămâne de văzut cât de onești sunt cei pe care i-ați trimis acolo!

Ei bine, vă anunț că NU RENUNȚ. Aveți o singură șansă să scăpați de mine: M10 să nu valideze alegerea mea în Consiliul Local. Rugați-vă, poate Doamne, Doamne vă ascultă!

 

3 COMMENTS

  1. Pentru M10 e simplu, sau te valideaza si fiind singurul consilier din Popesti Nou, sansele lor in viitor cresc prin pozitia ta de barometru unic in Consiliu pentru noi, in sensul: “iata ce vor sa faca astia in primarie, etc”, sau nu te valideaza si atunci M10 poate sa isi faca poze acum la afisul cu cei 3 admisi ca altii nu mai pupa peste 4 ani.

  2. Domnule Ovidiu, nu mai faceti referinte la Cioran, ca or sa creada astia de la PSD ca vorbiti de vreun ciolan si va i-au la ei in partid. Lasand gluma la o parte, sper sa ajungeti in consiliul local si sa obtinem transparenta pe care ne-o dorim cu toti.

    • Va multumesc pt sustinere. PS. Sunt convins ca PSD-ul e foarte fericit sa afle ca ne vom intalni acolo, pe tatami!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here