25% din populația cu drept de vot a localității Popești-Leordeni a decis că viitorul ocupant al fotoliului de primar trebuie să fie tot Petre Iacob. La ultima discuție purtată cu dumnealui, l-am întrebat despre răspunderea asupra unor probleme cu care se confruntă cartierul în care locuiesc: Cartierul de Vest. A avut răspunsurile cu el…

Pentru că în timpul dialogului mi-a repetat obsesiv faptul că el face treabă în localitate, l-am rugat să îmi descrie finalitatea a două situații:

1. Cine este vinovat, și cum plătește, pentru pseudo-canalizarea pluvială, făcută în 2015 pe Drumul Fermei

2. Cine răspunde pentru bătaia de joc, numită: astfaltare stradă Popești-Vest și reparații stradă Drumul Fermei ( amblele, executate în timpul garanției oferită de excutor, Delta ACM!)

Răspunsurile lui Petre Iacob au fost, ca de obicei, eschive și atacuri sterile:

1. “Ce vină am eu că nu funcționează canalizarea pe Drumul Fermei? Eu am făcut acea canalizare? Proiectantul a venit și mi-a spus că o să funcționeze. Eu l-am crezut… Nu sunt de meserie, să știu cum trebuia făcută” – susține edilul. Falsă teoria, domnule Iacob. În calitate de gestionar al banului public, dumneavoastră trebuia să vă luați toate măsurile de rigoare. Să aveți o firmă riguros selectată pentru proiectare și execuție, să faceți și o recepție reală a lucrării. Probabil că ați făcut, dar prin constatarea că există o țeavă băgată în pământ, niște gropi cu pereți din ciment etc. Concluzia, o trageți dvs, domnule Iacob…

2.”Strada Popești-Vest e asfaltată cu strat de uzură, iar Drumul Fermei nu a avut nevoie de asfaltare integrală. Doar de reparații. Nu vă convine? Faceți contestație la primărie, asupra calității execuției lucrării” – s-a apărat Petre Iacob. Și în această situație, descrierea făcută de Petre Iacob contravine bunului simț, realității. De pildă, e suficient să te uiți cum au fost lăsate adânciturile la canalele de scurgere pe Popești-Vest și realizezi cât de corect a fost realizată marea asfaltare. Cât privește Drumul Fermei, lucrurile sunt și mai evidente: nu mai sunt șanțuri pe carosabil, dar asfaltul e ciuruit de gropi mici, iar plombele puse ies de foarte multe ori din aliniamentul vechiului carosabil. Sunt lucruri atât de evidente, domnule care vrei să te recunosc de primar, încât… În acest caz am contactat ACPL și aștept să vedem cum va fi formulată sesizarea!

Petre Iacob a concluzionat prin derizoriu: “Vă aștept miercuri, la Învestire. O să spun eu acolo cine sunteți, cum m-ați jignit pe mine aproape doi ani permanent. Să știe și colegii din Consiliu cu cine au de a face… Și, vă aștept cu proiecte, să le implementați dumneavoastră. Că tot sunteți deștept!” Parcă erați nerăbdător să vin alături de dumneavoastră, să mă numiți chiar viceprimar…. Sau nu ați declarat public asta acum trei săptămâni?  :)))   Ei bine, trebuie să vă dezamăgesc, domnule Petre Iacob: următorii 4 ani voi fi tot în opoziție, aia civică!

Am decis să ies din politică ( evenimente care nu țin de demnitatea mea, făcându-mă să realizez că … nu-i de mine masa aia, din Consiliul Local), dar nu am să îmi ridic ochii de pe voi. Reține: nimeni și nimic nu mă oprește să fiu în antiteză cu ce faceți, indiferent de mizeriile și amenințările cu care sunt bombardat zilnic din toate părțile. Mai ales acum, că aproape tot Consiliul Local e PSD

Nu ai nicio scuză în a mai susține că nu poți dezvolta orașul, că nu te poți opune construcțiilor care sunt aprobate abuziv, fără să fie respectat PUG-ul – ăla pe care refuzi să îl aduci la vot!

Văicăreala, explicațiile puerile, nu țin locul justificărilor pertinente. Doar ne demonstrează incapcitatea unuia sau altuia de a realiza ceva coerent în Popești-Leordeni!

1 COMMENT

  1. Aveti pretentii de la o persoana cu pregatirea sa de vanzator de alcool de proasta calitate? V-ati asteptat sa faca ceva cu adevarat necesar pentru orasul in care traieste (bine)? Nu vi se pare suficient ca o duce bine Domnia Sa si acolitii?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here