În Popești-Leordeni nu te plictisești niciodată. Cu atât mai puțin în ajun de alegeri electorale. Auzi și vezi lucruri care îți taie respirația și te fac să te întrebi: “Nr.9 s-a mutat aici?

1. Primesc un telefon, pe la ora 17.00, de la un vecin: “Ai fost la Primărie?” – mă întreabă. Nu, nu am fost… lucrez în draci la un proiect care trebuie rezolvat urgent. Bașca faptul că deja mi s-a scârbit de ce tot am văzut în ultimul timp pe aici. Îmi spune că “PNL și PSD s-au costumat și fac mitinguri în stradă. Să vezi atâtea cefe late și cu ten închis manifestând pe stradă… E un peisaj ireal”. Nu contest, dar nu mă mai miră nimic!

2. Ora 18.12, alt telefon. “Salut, ce faci?” Muncesc, îi spun și respectivului… Nici măcar nu știam cu cine stau de vorbă. “Petre Iacob a dat un sms viral pe anumite grupuri, care îi îndeamnă pe oameni să își facă și duminică mutație de flotant. Și dacă îl votează, le garantează el că se face în doar 30 de minute”! Curat, murdar…nu mă mai miră nimic!

3. Ora 20.04, alt telefon. “Ovidiu, tot eu sunt…” La fel, habar nu aveam cine e tot…el. Dar l-am ascultat: “Pe Sf.Agnes, la nr 19 dacă nu mă înșel, le-a refulat canalizarea în casă la oameni. Au sunat la ăștia cu vidanja și i-a durut undeva. Acu era unul acolo, care l-a sunat pe primar. E prieten cu el. I-a zis? Bă, hai dracu în coa’ că le-a ieșit rahatul ăstora în casă și e nașpa și duminică nu te mai votează nici dracu!  Probabil că Iacob se va duce. Nu vii și tu?” L-am refuzat politicos…, chiar muncesc!

4. Ora 21.16, un alt telefon. “Domnu’ Ciutescu?” L-am asigurat că io sunt individul. “Hai să vă dau una tare, da tare rău de tot.” Ia spune, l-am provocat! “Țârcovnicu de la biserica din Leordeni umblă din poartă în poartă și împarte câte 200 de lei de la oameni. Mai e și fiu de polițist din localitate… Îi dă la porunca lui Iacob, ca gest de bună credință al primarului față de cetățeni. Știți că se chinuie Dogaru de 3 zile să-l prindă în offside și nu are cum? Poate și pentru că profesorul e cam certat cu patrafirul, cine știe! Adevărul este că e greu să faci flagrant ăluia de intră cu busuiocul și cădelnița în casa omului!”

Io ce să mai zic, nene. O nație de nebuni, consusă de un lunatec. Că doar aici poți să le trăiești pe toate astea într-o singură zi. Și încă nu se gătă toată!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here