La Popești-Leordeni nu s-a schimbat nimic. Sau poate ca s-a schimbat: o zi cu alta… Alegerile au trecut, Petre Iacob a rămas cocoțat pe scaunul de primar, iar PSD și-a întărit și mai mult dominația în Consiliul Local – semn că populația din localitate este extrem de mulțumită de realizările din ultimii 4 ani!

 

Pe 5 iunie 2016 au avut drept de vot aproape 25 de mii de popeșteni. Și l-au exercitat doar 50.48%, majoritatea dintre aceștia fiind persoane care trăiesc în vatra veche a localității. Pentru gestul lor de democrație, merită respect.

Cartierul de Vest din Popești-Leordeni a numărat 49% dintre totalul electorilor cu drept de vot la alegrile electorale de ieri. La urne s-au prezentat doar 32%, semn că atât valorează viitorul localității pentru ei. Marea majoritate au optat să meargă pe mâna lui George Adrian Ștefănescu ( la Primărie) și a M10 ( la Consiliul Local). Pentru încrederea acordată, le mulțumesc!

1.078  – ŞTEFĂNESCU GEORGE-ADRIAN
790  – IACOB PETRE
395 –  DOGARU ION
119 – TUDOR DOREL
99  – COMAN MARIAN
50  – GRILL VALENTIN-SEBASTIAN

Sursa: popești.info

Prea puțin pentru o schimbare, nesemnificativ… Dar asta a fost voința voastră, a vecinilor din cartier, și trebuie respectată și apreciată la justa ei valoare!

Numărătoarea generală a voturilor a stabilit și cum se vor repartiza consilierii locali în aparatul de consucere administrativă pentru următorii 4 ani:

PSD– 12 consilieri

PNL – 3 consilieri

M10 – 3 consilieri

ALDE – 1 consilier

IMG-20160606-WA0002[1]

Indiferent cum am privi problema, partidul din care face parte Petre Iacob va face ce o să dorească în acest mandat. Are majoritate simplă, nimeni nu i se poate opune în luarea deciziilor dorite. Măcar din acest punct de vedere nu va mai avea vreo scuză atunci când o să trebuiască să dea socoteală pentru ce nu a făcut bine în localitate!

M10, grupare politică pe care o reprezint, a obținut 3 consilieri locali. Puțin, în raport cu așteptările, foarte mult în raport cu faptul că în urmă cu 3 luni noi nu existam pe acest eșicher local.  Conform hârtiei… sunt unul dintre cei 3 consilieri locali. În realitate, lucrurile sunt mai complicate… rămâne de văzut dacă va fi așa!

Și în ce privește postul de viceprimar lucrurile par destul de simple, Tudor Dorel – reprezentantul ALDE fiind persoana aleasă de PSD să se alăture în vârful actului de administrare a localității. Anticipez niște meciuri și jocuri foarte interesante în cele două cabinete. Pentru că iubirea dintre Petre Iacob și Tudor Dorel este una listată doar la suprafață, interesele celor doi fiind cu mult peste un act administrativ onest!

Închei prin a spune că dacă am să merg în Conciliul Local, lucrurile nu vor fi deloc simple pentru PSD&co. O să am grijă să fiți informați permanent asupra stării de fapt, dar am să și încerc să obțin LIVE-ul in online al ședințelor. Va fi un lucru pe care PSD sper să-l accepte, indiferent că merg sau nu acolo. Ar presupune un act de transparență administrativă, maturitate politică. Cât privește decizia față de viitorul localității, mâinile ne vor legate: niciun conslier M10 nu va fi repartizat în vreo comisie importantă, cum nici votul lui nu va avea vreo însemnătate juridică.
Diferența o va face informarea cetățeanului, a ăluia care a ales să stea acasă… în loc să se implice!

 

6 COMMENTS

 1. “Marea majoritate au optat să meargă pe mâna lui George Adrian Ștefănescu” 1.078 nu e mare majoritate. E un scor foarte bun, avand in vedere ca:
  1. Nu s-a gandit corect.
  2. Nu s-a comunicat bine.
  3. Nu a existat transparenta in decizii.
  4. Au existat interese personale si intentii ascunse.
  Felicitari pentru munca depusa, in conditiile astea, 3 consilieri inseamna o mare reusita.

 2. Imi pare foarte rau ca trebuie sa scriu asta. Ma asteptam sa se intample asta inca din ziua votului de la ora 15:00 cand am fost sa-mi exercit dreptul de vot . La sectia de votare din Str. Sf. Leonardo Murialdo acolo unde trebuiau sa voteze cei din Popestiul Nou care isi doreau pe facebook sa facem o schimbare in bine era foarte putina lume. Inca odata dam dovata ca suntem o natie de indolenti care nu stim decat sa ne lamentam si sa ne plangem pe facebook si pe forumuri ca nu avem conditii de trai civilizate insa fara sa facem nimic .In incheiere vreau sa le urez celor care nu au vrut sa-si exprime opinia prin vot inca 4 ani de mocirla si la propriu si la figurat sau poate le place asa .

 3. Nu e chiar “pohta ce-am pohtit”, dar tot e ceva. Ma asteptam sa castige Iacob, dar speram sa intre si M10 cu ceva consilieri in primarie, iata ca a intrat. Testul adevarat va fi peste 4 ani, atunci sa vedem M10-le. Pana atunci, daca sedintele vor putea fi transmise LIVE, ar insemna un mare castig pentru oameni, numai asa ar putea vedea “interesele” din spatele vreunei HCL (atentie, nu acid clorhidric!).
  Succes!

 4. Stati pe aproape fiindcă nu.si va duce primarul mandatul până la capăt. A ,,transpirat” la DNA treaba cu spaga pentru autorizații si multe altele,sursa sigură,sigură. E groasă rău! Totuși,sa le fie rușine celor care au tratat aceste alegeri cu dorsul.

 5. Infiintatati o bursa a pariurilor in privinta duratei circulatiei autobuzelor RATB, ce circula cam la o ora odata si doar dupa plecarea inaintea lor a unui maxi-taxi, desigur. Nu cred ca le apuca inceputul noului an scolar in circulatie chiar si in ,,lungul” lor traseu pana la intrarea in Bucuresti. Or sa spuna ca nu e rentabil etc etc. Eu chiar as paria pe asta. Desigur si pe altele, adica liceul Radu-Popescu nu se va finaliza, mai precis lucrarile iar au stopat deja, blocul ala cu gunoaie va ramane in continuare la 30 m de primarie iar despre Popesti-Vest… nici nu mai spun, m-apuca groaza 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here