La Oratoriul din Popești-Leordeni au început “cursurile” unei noi ediții a Școlii de vară. Ele sunt organizate de către Biserica Catolică și reunesc zilnic aproximativ 200 de copii din localitate.

Patru ore zilnic, mai mulți tineri din Popești-Leordeni se ocupă de antrenarea copiilor în diverse activități culturale: teatru, desen, creație, dans etc.

Implicarea acestora, dar și a Bisericii Catolice, reprezintă un punct forte pentru comunitatea din care fac și eu parte ( nu la cea religioasă mă refer!). Activitatea, care se desfășoară de-a lungul a două săptămâni, consumă pozitiv, creativ, timpul și energiile acestor tineri. Esențială este latura civică a activității, la cursuri putând participa orice copil, indiferent de religie.

Oratoriul din Popești-Leordeni / A început Școala de vară, ediția 2016 / Foto: Ovidiu Ciutescu
Oratoriul din Popești-Leordeni / A început Școala de vară, ediția 2016 / Foto: Ovidiu Ciutescu

Ca atare, salut inițiativa Bisericii Catolice, dar nu pot să nu remarc și fațeta negativă care derivă din implicarea civică: faptul că cei care conduc această comunitate religioasă refuză să acorde sprijin ( prin găzduire săptămânală) a grupului de cercetași din Popești-Leordeni.

Multe minți obtuze vor condamna aceste rânduri, dar activitatea voluntară pe care o prestăm cu cercetașii din localitate cuprinde copii din toate cultele, organizația noastră nefiind interesată de astfel de aspecte sau de … politică. În atare condiții, fețele care susțin că slujesc voința Domnului ar putea să înțeleagă că răutatea unei administrații locale nu ar trebui să se regăsească într-o astfel de atitudine, pedepsind niște suflete nevinovate. Ok, primarul și consilierii locali nu mă înghit pe mine. Dar cu copiii ce aveți?

Sau, poate mă înșel încă o dată!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here