Sfânta Marie presupune zi de odihnă sau de mers la Slujba oficiată în Bisericile creștine. Pentru mine a reprezentat un amalgam de muncă, activități casnice, recreere și… întrebări. Ciudat, ajungi să te întrebi chiar și când cunoști răspunsurile…

Ca să o iau precum în caietele cu însemnări cotidiene, dimineață mi-am consumat existența cu un interviu pentru revista AgroFood. Un produs bun, cu acces limitat (din păcate!) la cititor. Am scris despre trecut, prezent și viitor, cu directorul de marketing al unei foarte mari multinaționale din domeniul INPUT-urilor din agricultură. Nu știam că spre seară am să mă reîntâlnesc cu dialogul purtat cu el, dar sub o altă formă.

Apoi am mers să ud niște afini, pe care i-am luat de la ICDP Mărăcineni, și pe care vreau să îi plantez în grădina mătușei soției mele. I-am depozitat în curtea unor prieteni, am fost să îi îngrijesc. Să nu se distrugă și mai rău de la seceta asta păcătoasă. Apoi, cumpărături și parcarea în locuința personală.

Mi-am zis să aștept meciul dintre Sporting Lisabona și SteauaFCSB – cum își zice la indicațiile glorioase ale “organului”. Până la ora de Champions League am pus să văd un film: The Circle!

IMDB-ul îl descrie a fi un Sci-Fi cu actori de marcă. Sunt convins că nu vă spune mai nimic producția asta, deși dacă o vedeți…

Ei bine, subiectul este legat despre o corporație care ajunge să controleze lumea. “Cercul” este un fel de Goagăl al zilelor noastre, dar cu ramificații mult mai profunde în existența cetățeanului. Poate că și Goagâl e la fel, dar încă nu știm noi!

Atractiv, simpatic și ușor de utilizat, Cercul devine TU. Te face să te simți binecuvântat că ai șansa să-l folosești. În același timp realizezi că te-a înfășurat precum o caracatiță mai hâdă decât cea ce punea ghearele pe submarinul căpitanului Nemo, în cărțile lui Jules Verne. Problema e, deși vrei să scapi din tentaculele ei,  devine imposibil. Ai o singură șansă: să faci totul pentru a nu mai exista, pentru a te ascunde. Dar poți?

Revin la interviul de azi-dimineață și spun că viitorul pe care îl trăim în prezent ar trebui să ne facă mai atenți. Să nu acceptăm monopolul și să ne bucurăm (mai putem, oare?) că încă există mai multe companii care ne aduc oferta existenței. Că încă putem alege.

Vă recomand să alocați două ore din viață și să vedeți acest film. Dacă nu pentru temă, măcar pentru rolul interpretat de Tom Hanks. La final, sunt sigur că veți realiza pericolul pe care suntem foarte aproape să-l îmbrățișăm în viitorul imediat!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here