Începând din 1 iulie 2017 toți locuitorii din Popești-Leordeni sunt obligați să plătească pentru serviciul de salubritate. Cu alte cuvinte, s-a terminat cu pomana electorală comandată de Grigore Trache și îmbrățișată cu pasiune de Primarul Care Nu Este.

Instituită în urmă cu ani buni, ca motiv de pomană electorală pentru cetățenii cu domiciliul stabil în Popești-Leordeni, scutirea de plată pentru serviciile de salubritate a luat sfârșit. În urma unor presiuni făcute de către Curtea de Conturi gașca lui Petre Iacob a fost obligată să renunțe la “subvenția” acordată discriminatoriu de către Primărie și Consiliul Local. Toate bune și frumoase până la un punct: cât de legal este modul în care s-a făcut această mișcare?

Printr-o adresă banală, ROSAL Grup invită cetățenii de pe raza Popești-Leordeni să

Add New Post ‹ — WordPress

încheie contracte de salubritate (vezi facsimil!). Nimic deosebit până acum…

În momentul în care te prezinți la sediul ROSAL din Popești-Leordeni, ți se pune în brațe și un document care validează contractul pe care îl faci: o copie a unui HCL emis pe 13.01.2014!

Am să vă rog să lecturați cu atenție cele pe care vi le aduc spre știință pentru că de acest document depinde dacă voi acceptați să încheiați contractul de salubrizare cerut de către Curtea de Conturi!

“Se aprobă modificarea art. 12, pct 5 din Regulamentul cadru al serviciilor publice de salubritate al orașului Popești-Leordeni aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 45/31.05.2011, care va avea următorul cuprins:

Documentul pe care ROSAL ți-l înmânează în momentul în care mergi să închei contractul de servicii de salubritate!

Serviciul de salubritate va fi finanțat de bugetul local al orașului Popești-Leordeni, fac excepție agenții economici care au sedii și puncte de lucru în localitatea Popești-Leordeni, dar și populația inclusiv acea categorie cu domiciliul în localitate, care au obligația de a încheia contracte de salubritate cu operatorul, considerând îndeplinite obiectivele Consiliului Local, fiind creată infrastructura tehnico-edilitară specifică și asigurate cheltuielile și investițiile în această etapă, concepția tehnică pentru organizarea, dezvoltarea și reabilitarea sistemului de salubrizare în sarcina autorității publice locale” – se arată pe prima pagină a documentului pe care ROSAL ți-l pune la dispoziție, prin grija instituției patronate de Primarul Care Nu Este.

 

Mânat de curiozitate, am dat search pe site-ul Consiliului Local al Popești-Leordeni. Surpriză (sau nu!!!), pe site-ul cu pricina, documentul primit din partea Primăriei Popești-Leordeni – prin intermediul ROSAL – are un cu totul alt mesaj. Hai sa vedem despre ce este vorba la același paragraf:

“Se aprobă clarificarea Art. 12 pct 5 din Regulamentul-cadru al serviciilor publice de

Acelaș HCL, dar în forma existentă pe site-ul ppl.ro!

salubritate al orașului Popești-Leordeni aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 45/31.05.2011. (2) Prin art 12 pct 5 din regulamentul cadru al serviciilor publice de salubritate, consiliul local al orașului Popești-Leordeni a înțeles să aprobe ca serviciul de salubritate să fie finanțat prin acordarea de subvenții de la bugetul local, conform art.25 din Legea nr 101/2006, precum și prin sumele rezultate ca urmare a instituirii obligației agenților economici și a persoanelor rezidente de a încheia contracte de salubrizare”.

După cum lesne se poate observa, Petre Iacob și ciracii de-i poartă în cârcă își permit să se joace după cum le poftește inimioara cu documentele publice, care reglementează funcționarea administrativă a unității teritoriale în care am ales să trăim. Grav este că fac astfel de lucruri fără nicio jenă, încercând să aducă justificări legale prin documente care nu există.

Nefiind de profesie jurist, nu mă hazardez să spun că ar trebui ca cei care păzesc respectarea Legii să ia anumite măsuri: nu o fac pentru că observ că în jugla din Popești-Leordeni Justiția încurajează dezvoltarea florei și faunei distructive mediului de trai civilizat. În schimb, vă îndemn să reflectați atunci când vă duceți să încheiați un contract care are la bază un fals. Nu de alta, dar nu mi se pare onest să umflăm conturile unora doar pentru că suntem ignoranți în foarte multe situații!

PS. Argumentul care ar putea să susțină schimbarea documentului la care fac referire nu stă în picioare dintr-un singur fapt: ar fi trebuit ca ROSAL să primească din partea Primăriei Popești-Leordeni un act care reglementează HCL-ul din 13.01.2014 și nu același document, dar cu conținut modificat fraudulos!

4 COMMENTS

 1. Daca citeste cineva pagina 2 din HCL-ul pe care Rosal il pune la baza notificarii, se observa ca cei cu domiciliu in oras NU ar trebui sa-si faca acest contract, asta desi pe prima pagina, in modificarea adusa regulamentului, spun ca ar trebui sa faca contract.

  Dar cum baietii au “manarit” doar prima pagina, a rezultat un document fals cu contradictii. Interesant este de ce n-au mers pana la capat cu falsul in acte… N-or fi stiut ca mai era o pagina…? N-or fi putut modifica si acolo pentru ca erau stampila si semnatura…?

  Una peste alta…, este o gainarie ieftina care arata intentiile acestei administratii cu privire la cetateni!

 2. Recomand sa dati cu share masiv la treaba asta! Pana la urma vorbim de banii nostri, si nu putini, pentru ca tariful ar fi la 6 RON/persoana, sarit de la 3 RON, ca de…, doar plateste “STATUL”, deci putem sa cerem si cat nu face!
  Fiecare decide pentru el ce face (facem contracte sau nu?), asta daca nu cumva cineva decide sa anunte si niste institutii capabile sa traga la respundere pe cei care s-au gandit la o asemenea gainarie!! Sau poate avem parte de vreo supriza si se autosesizeaza ei…

 3. Si eu locuiesc in Popesti-Leordeni si am primit in octombrie 2017 instiintarea conform careia, incepand cu 01 iulie 2017 ar trebui sa inchei contract cu Rosal, asa ca m-am apucat de verificat pe net temeiul legal invocat de ei.
  Faceti o confuzie, documentul datat 13.01.2014 este HCL nr 5 (http://ppl.ro/files/consiliul/hcl/hcl2014/hcl_005.pdf), prin care se face acea clarificare si prin care se stipuleaza exceptarea persoanelor cu domiciliul stabil in PL, iar cel pe are spuneti ca il da Rosal cand te prezinti sa semnezi este HCL 38 / 30.07.2014 (http://ppl.ro/files/consiliul/hcl/hcl2014/hcl_038.pdf) (invocat si in acea instiintare), prin care se modifica textul art. 12 pct. 5 al Regulamentului-cadru.
  Nu contrazic ceea ce spuneti despre neregulile de la PPL, dar in aceasta speta chiar nu este reala acuzatia.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here