Neverosimilă, la prima vedere, informația este pe cât de corectă: datorită modului în care Petre Iacob a înțeles să îmbine administrația publică cu business-ul familiei și cu legalitatea cadrului de desfășurare a acestora, situația face ca în prezent aproximativ o sută de familii din Popești-Leordeni să fie la un pas de a fi aruncate în stradă de către autorități!

 

Despre ce este vorba. Pe data de 14 iulie 2014 este aprobată autorizația de construcție cu numărul 299. Oamenii de afaceri Paula-Andreea Jallouli Șutru (fiica fostului secretar al Primăriei Sector II București, Toma Șutru), Abdellatif Jallouli, Marius-Iulian Pană (ginerele consilierului local Paul “Cocor”  Șutru), Agata Brigitta Pană și Tudor Adrian Iacob (fiul lui Petre Iacob – primar în acte, al Popești-Leordeni) au demarat cosntruirea mai multor imobile, a căror destinație era de reședință pentru câteva zeci de familii. Astfel, la intersecția străzilor Olteniței cu Raiciu au apărut blocurile Sole Residence I și II.

 

Nimic deosebit, ați zice: blocuri, cu 5 niveluri și subsol comercial, au fost construite cu duiumul în Popești-Leordeni. Toate, conform lui Petre Iacob, “au reprezentat respectarea legii, conform autorizațiilor emise“. Când a venit vorba despre cadrul legal, care a stat la baza emiterii autorizațiilor de construire din Popești-Leordeni, Petre Iacob a continuat să facă pe prostu: “eu semnez, dar nu știu ce semnez. Ce, eu sunt jurist? Știe Daniela (nm. Daniela Niculae – șefă a Comisiei de Urbanism Popești-Leordeni), sunt oameni angajați pentru asta!” Cu alte cuvinte, Primarul Care Nu Este susținea că nici usturoi nu a mâncat și nici gura nu-i miroase!

 

Vă mai amintiți? La sfârșitul lunii aprilie 2015, Daniela Niculae a fost “vizitată” de către procurorii DIICOT. În casă i-a fost găsită o sumă mare, în valută. Justificarea a fost  puerilă, dar a scăpat fără mandat de 29 de zile. Firește, totul avea un preț. Cel puțin, așa bănuiesc eu…

Daniela Niculae, fostul “stăpân al inelelor” din construcțiile ridicate în Popești-Leordeni

Între timp, organele abilitate au continuat săpăturile și s-au axat – în special – pe afacerile derulate de familia lui Petre Iacob și de consilierii locali. Din acel moment, nu a mai trecut mult timp până ce oameni precum fiul lui Petre Iacob ( “De ce nu îmi lăsați copilul să câștige un ban cinstit?” – mi se lamenta Primarul Care Nu Este acum doi ani!)

, și construcțiile de imobile pe care le-a realizat, au intrat în furcile caudine ale Justiției. Blocuri, precum Sole Residence sau cele ridicate pe terenul fostei fabrici Triviere s-au constituit în motiv de anchetă.

 

Așa se face că în urma reclamației realizate pe 20 februarie 2017 de către Adrian Petcu ( prefect de Ilfov la acea dată), la Tribunalul Ilfov a fost deschis dosarul 410/93/2017. Pe fond, la data de 29 septembrie 2017, este anulat actul emis de autorităţile publice locale:  autoritzaţia de construire 299/14.07.2014!

 

Între timp, Inspectoratul de Stat în Construcții l-a și amendat pe Petre Iacob pentru modul în care a autorizat și supravegheat derularea mai multor construcții în Popești-Leordeni. La Judecătoria Cornetu se și află pe rol judecarea unei plângeri pe seama unei amenzi contravenționale, cu nr A/0007403/09.12.2016. Cu alte cuvinte, Primarul Care Nu Este nu a avut puterea nici în doisprezecelea ceas să accepte că a jucat murdar,  refuzând să plătească amenda primită! În prezent, judecarea cauzei este suspendată până la soluţionarea definitivă a litigiilor ce formează obiectul Dosarului nr. 15650/3/2017 si Dosarul nr. 410/93/2017.

 

Probabil că mulți veți zice: nimic grav, iar i se cântă prohodul lui Iacob! Numai că lucrurile se împut pe zi ce trece, iar lațul se strânge din ce în ce mai mult de gâtul celui care a dus dezastrul urbanistic la rang de artă în Popești-Leordeni.

 

Și pentru că lucrurile nu au cum să nu se complice, pe 11 octombrie 2017 domnul primar împreună cu toți funcționarii servicilui de urbanism, precum și alte persoane implicate în dezvoltarea imobiliară din ultimi ani au fost citați la Parchet. Motivul? Declarații cu privire la autorizațiile care au fost emise fără respectarea legii ( cum a fost și cea de care a beneficiat fiul său,  anulată la sfârșitul lunii septembrie)…

Sole Residence

Acum se naște întrebarea: ce efect are decizia Instanței atâta timp cât cele două blocuri au fost finalizate în urmă cu 3 ani și vândute către cetățeni de bună credință? Din păcate, dacă se va solicita punerea în execuție a deciziei din 29 septembrie, imobilele în cauză vor fi demolate! Cine urmează să aibă de suferit? Cetățenii care au achiziționat respectivele apartamente, oameni care se vor vedea aruncați în stradă și care vor trebui să umble prin sălile de judecată pentru daune materiale de la cei care i-au adus în situația din prezent.

 

Vi se pare patetic scenariul? Mie, nu!

 

PS.: Credeți că aceasta este singura problemă pe care Petre Iacob o are cu Justiția? Rămâneți pe aproape, avem ce povesti. Nu doar de Petre Iacob, ci și de principalul său contracandidat la ultimele alegeri electorale. Nu-i vorba de Ștefănescu – el a fost doar “Iepurele” din ecuație. Totul e să am nițel timp și ne punem la taclale!

4 COMMENTS

  1. La care parchet au fost citati? Sa le trimit si eu niste completari la dosar. Sa vada si aia cum se dau receptiile la blocuri in orasul sat. Cum in AC scrie una si la fata locului e alta dar PV de receptie se semneaza fara probleme de primarie. Daca iese la iveala tot rahatul din orasul sat si la figurat, nu doar la propriu ca atunci cand ploua, ma tem ca vor fi mii si zeci de mii de oameni cu probleme la titlurile de proprietate.

  2. As dori sa discutam despre acelasi tip de speta cu anularea autorizatiilor emise cu incalcarea legii . Autori aceeasi Primarul Petre Iacob impreuna cu Daniela Niculae (sustinuti si de restul colegilor de la urbanism) si un dezvoltator Marian Raducan . Si pentru aceste autorizatii exista pe rolul Tribunalului Ilfov dosare in care obiectul este anularea acestora. Pentru mai multe detalii astept sa ma contactati le tel: 0785.246.972. Cu respect

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here