Cercetașii României au inițiat și dus la îndeplinire un proiect unic în istoria acestei localități: transformarea unei gropi de gunoi de 3,6 ha în pădure. Numai că Administrația Publică din Popești-Leordeni nu vrea să își îndeplinească sarcinile din parteneriat. Mai mult: se și folosește de banii publici pentru plăți care par să nu aibă vreo justificare!

În urma unor informații pe care le-am primit la începutul acestui an, pe data de 31 ianuarie, în virtutea Legii 544/2001 am solicitat Primăriei Popești-Leordeni date privind modul în care au fost efectuate cheltuieli pentru implementarea proiectului “Pădurea cercetașilor”. De ce am cerut lucrul în cauză? Ei bine, știu că Petre Iacob – Primar Care Nu Este în localitate – a avizat plata unor servicii către firme care (chipurile) au efectuat lucrări de amenajare a terenului în cauză. Ori, peste tot pe unde a putut, Iacob și ciracii s-au lăudat că Primarul Care Nu Este a cheltuit exclusiv din propriul buzunar pentru aceste lucrări. Încercâd să mă dumiresc dacă brăcinarul lui Iacob este cumva legat de portofelul Primăriei, am făcut solicitarea amintită.

În plus, am mai cerut informații cu caracter public, după cum urmează:

  • Documentatia privind achizitionarea indicatoarelor rutiere si platile efectuate pana in prezent, inclusiv devizul de lucrari.
  • Contractul de salubritate si deszapezire si platile efectuate catre firma consiliului local SALUB PUB PREST PPL SRL pana la data solicitarii prezentei?
  • Ce numar de angajati are firma SALUB PUB PREST PPL SRL, din care personal de conducere?

Firește, Petre Iacob nu a vrut să-mi răspundă. De ce? “Pentru că nu vreau eu să-i dau aceste informații lui Ciutescu” – a afirmat omul cu 3 masterate la răcoare, de câte 6 luni, și care, în prezent, se află în fruntea localității.

Pe 27 februarie am revenit cu solicitarea către Primărie, iar pe 28 februarie am primit un e-mail de la serviciul Economic:  

Am văzut revenirea dvs. , îmi pare rău … eu nu vă  pot furniza informațiile fără acordul șefului ierarhic –dl.primar Petre Iacob.

Cererea dvs. cu nr. 4778/31.01.2019  nu mi-a fost repartizată încă spre soluționare, deci  nu   vă pot  răspunde  deocamdată la   această solicitare.

De altfel, nu ar fi în competența mea decât punctul  1 integral, 2  partial ( plățile ) căci partea de achiziții  se lucrează în alt serviciu , sub  directa coordonare a administratorului public Florin Preda, punctul 3 parțial (plățile), iar la punctul 4 –  nu există în evidențele noastre informații privind  organigrama și statul de funcții ale  societății SALUB PUB PREST PPL SRL, aceasta fiind o societate comercială cu capital integral de stat (cu  acționar unic Orașul Popești-Leordeni, reprezentat prin Consiliul local) , cu  buget si contabilitate proprie, având sediul social în  Str. Leordeni nr.122.”

Următorul pas l-a reprezentat apelul către Justiție. Ei bine, pe data de 20 mai am avut întâlnire cu grotescul în sala de tribunal. Blasfemitorul de limbă română și legi în vigoare și-a trimis avocatul, care a depus o Întâmpinare către președintele completului de judecată.

În document se fac afirmații care arată câtă lipsă de respect față de cetățean există la vârful instituției în cauză, de transparență și promiscuitate.

Făcând pe prostul (nu că ar fi vreun deștept!) Primarul Care Nu Este spune că plângerea formulată de cetățeanul Ciutescu este tardivă. De ce? Chipurile, ar fi depășit cele 10 zile pe care Legea le dă cetățeanului să conteste răspunsul la o solicitare. Problema cocalarului nostru este alta: NU A DAT VREUN RĂSPUNS! Deci, despre ce vorbim în propoziție?

Apoi invocă lipsa calității procesuale pasive. Bine, în document afirmă și că este primar al localității… Probabil că așa o fi, dar eu, cetățeanul, nu am simțit vreun moment existența respectivei titulaturi…

Iacob susține că a refuzat soluționarea cererii mele deoarece ar fi avut un caracter subiectiv. Bine mă, Care NU Ești…de când banul public se constituie într-o problemă subiectivă?

Revenind la motivele invocate de reprezentantul ciumei roșii, aflu alte lucruri interesante:

  • Plângerea este introdusă cu rea-credință și vădit în scopul denigrării Primarului orașului și îngreunării activității primăriei, aglomerată de numeroase cereri de acest gen

Carevasăzică, tovarășe, când cetățeanul vrea să vadă cum ai dirijat tu banul public… suferă de crea credință. Și te mai și încurcă pe tine, cel încovoiat de problemele cu care ești delagt. Măi să fie…

  • Scopul formulării acestor cereri îl constituie îl constituie urmărirea unui scop personal sau de grup prin promovarea unei campanii de presă de denigrare a Primarului Petre Iacob, în an preelectoral și nu apărarea unor drepturi legitime, astfel cum reclamă.

Deci, înțeleg: sunt așa d’al dracu pe planetă încât m-am făcut patron peste trusturile de mass-media românești și le comand să-l facă praf pe tovarășul accident al bunului simț. Faptul că mă interesează cum un rătutit folosește banul public…devine brusc un drept necetățenesc. Halal!

  • Rezultă fără putință de tăgadă faptul că petentul urmărește un interes de grup politic, fără a formula solicitarea de furnizare a informațiilor de interes public cu bună credință, ci doar cu scopul de a lansa noi campanii de presă denigratoare la adresa Primarului. De altfel, în toate materialele de presă lansate de către petent, apartenența politică a Primarului este amintită cu obstinație, ceea ce dovedește realitatea celor arătate mai sus

Din paragraful ăsta, halucinant, nu pricep decât că avem de-a face cu Dumnezeu venit under cover printre muritori. Altfel nu-mi explic cum se face că specimentul împopoțonat cu titlul ofensator pentru comună știe ce vreau să fac cu informațiile solicitae. Un singur lucru nu îl pot contesta în formulare: interesul purtat. Da, mă interesează al dracu să știu pe ce risipești banul public, să îmi dovedești că nu mă înșel și că gândesc greșit la adresa ta.

nor
  • Prin cererea formulată de petent nu se face referire la o informație în concret din cele prevăzute de art 5 pct.1, ci solicită informații privind anumite cheltuieli efectuate de Primărie, ceea ce conferă un caracter destul de evaziv. In ceea ce privește informațiile solicitate , sunt publicate pe site-ul Primăriei Orașului Popești-Leordeni (…)

Buuun: deci când vorbim despre banul public, nu vorbim despre lucruri concrete. Hai sictir, mă: irelevant este modul tău bucolic de a gândi, de a nu te interesa gestionarea corectă a fondurilor provenite din munca cetățeanului și a agentului economic ce prestează pe teritoriul iurtei tale. Ca să nu mai vorbesc că minți de se întorc și morții invers, atunci când susții că informațiile astea se găsesc pe site-ul de pe care ne rânjești precum Ghiță!

  • Așa cum veți constata, solicitarea petentului cu privire la “Pădurea cercetașilor” este identică cu cea a membrilor USR din consiliul Local, acțiunea reclamantului fiijnd evident subordonată și concertată cu așa-zisele demersuri în interesul cetățeanului întreprinse în realitate în scop denigrator la adresa Primarului de către consilierii USR
nor

Bă, nene: un avocat mai prost nu ai găsit? Te întreb asta pentru că îmi e greu să cred că cineva care îți consumă banii (de susții că îi câștigi trudind în folosul obștei) poate scoate din pix asemenea inepții. Păi de câd mama dracu are USR consilieri locali, mă? :))) Și de când am eu vreo treabă cu partidul lui Barna, blasfemitor al bunului simț ce ești? Ia fă tu dovada asta pentru că presimt că nu o să mai ai timp în viitor de… campania electorală care te vaiți că îți bate la ușă și pe care nu o poți face din cauză lui Ciutescu. Și nu numai tu: sunteți voi un cerc de vipere roșu-galbene care aveți insomnii numai când îmi vedeți mașinile pe stradă sau numele pomenit la ceas de seară!

PS. Ca să îl liniștesc pe cel mai de seamă reprezentant al ciumei roșii în Popești-Leordeni, da: merită să votăm cu USR și PMP. Sunt organizații care au în ele oameni cu mult mai capabili decât o să fiți și urmașii urmașilor… la un loc. Și o facem nu pentru că am îngroșa rândurile acestor partide, ci pentru că ne e o scârbă de voi cum nu aveți cum vă imagina vreodată!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here