50% dintre cetățenii cu drept de vot din Popești-Leordeni au ținut să-și exprime cel mai important drept cetățenesc garantat de Constitituție: votul! Așa că pe 26 mai au luat cu asalt secțiile de votare pentru a valida Referendumul propus de către președintele României, dar și pentru a decide cine reprezintă țara în Parlamentul de la Bruxelles.

Din cei 30.789 de cetățeni cu drept de vot, 15.034 au ales să își asume responsabilitatea solicitată în această zi. Prezența la urne reprezintă un record istoric pentru localitatea în care business-ul cu imobiliare a devenit un scop în viață pentru toți șmecherașii aciuați la margine de Capitală, iar nemulțumirea socială a atins cote paroxistice pentru cetățean.

Dacă popeștenii au ținut să transmită mesajul de scârbă, prin manifestarea votului, reprezentanții celor mai importante partide din localitate și-au asigurat contramăsurile prin celebrii țigani aduși cu dubițele de prin județul Călărași. Conform mai multor delegați ai PMP și USR-PLUS, “în fiecare secție de votare au fost înregistrate minim 250 de voturi ale unor persoane din satul Răzvani și din Lehliu Gară. Unii erau atât de beți încât abia se țineau picioare. Proști și beți: așa erau!“. Doar în Popești-Leordeni au fost organizate 20 de secţii de votare, iar pe listele suplimentare au fost înregistrate 6.321 de persoane!

Tragicomicul nu a lipsit, firește. “I-am întrebat dacă votează pentru Referendum și ne-au spus că ei votează pentru…trandafir. Noi le-am dat și buletinele pentru Referendum. Nici nu știu dacă și-au găsit trandafirul pe acolo…” – mi-a declarat o doamnă, delegat din partea PMP.

La secția de votare de pe Drumul Școlii, un domn mi-a povestit cum “15-20 de garoi au intrat din senin și au întunecat sala. Erau murdari, beți… proști. De la masă au fost întrebați dacă doresc buletine pentru EURO. Imediat, o pirandă a făcut ochii mari. M-am bagat în seamă și am comentat și eu: <<ei nu vor EURO, primesc lei. Așa-i, mă? >> A dat din cap și a zis: da, da…lei am luat!  Ăștia sunt oamenii….Pe afară se zvonea că au fost aduși de către PSD!

De altfel, conform liderului PMP Popeşti-Leordeni, Liviu Dobrin, “am semnalat mai multe dubiţe care au adus la vot cetăţeni din judeţul Călăraşi. Numai eu am făcut 3 plângeri penale la Poliţie. De asemenea, am constatat că viceprimarul Constantin Mitran a încălcat flagrant legea electorală, stând permanent proptit în uşa unei secţii de votare. Poliţia nu i-a făcut nimic… Am scris şi pe sema lui plângere la Poliţie, dar, ca prin minune… fix cu 5 minute îneinte să apară reprezentanţii respectivei instituţii, acesta a catadicsit să plece spre casă. minuni, ca la noi, în România!”  Alţi delegaţi ai partidelor mai sus-amintite mi-au declarat că “de la Primărie au venit prin secţii persoane care au cerut <<raportul la ora respectivă>>. Nu am realizat ca vreun preşedinte de secţie să-i fi ajutat cu informaţii“. Tot la secţiile din oraş, dimeaţa a început cu alţi reprezentanţi ai Primăriei, care au adus câte 50 de lei pentru achiziţia de cafea. Fireşte, gestul este ilegal şi trebuia semnalat prin sesizare la BEJ şi la Poliţie!

Îm fine, momentul mult aşteptat, al numărării voturilor, a sosit îm jurul orei 24.00. În jurul orei 3.00 (27 mai) am intrat şi eu în posesia rezultatelor finale. Am centralizat sufragiile trimise de cetăţeni către cele mai importante 4 partide politice care am crezut că vor atrage electorat: USR+PLUS, PSD, PNL şi PMP.

După contabilizare, concluzia a fost şocantă. Mai puţin pentru mine, cât pentru reprezentanţii PSD şi PNL: dezastrul era la el acasă pentru cele două formaţiuni politice. Astfel, PSD a primit girul a 4.173 de cetăţeni (19,54%), în timp ce liberalii s-au prăbușit total: 3.190 de voturi (14,93%) – mult sub cota înregistrată la nivel național.

Partea leului și-a tras-o Alianța USR-PLUS: 8791 de voturi  – 41,16% din sufragii! O altă surpriză plăcută a fost consemnată de către partidul lui Traian Băsescu, PMP atingând un prag peste media obținută la nivel național: 6,24%.

Restul procentelor, 18,13%, s-au împărțit de către celelalte partide aflate pe listele cu candidați la Europarlamentare.

Imediat după final, mi-am permis o aroganță cu Primarul Care Nu Este: un mesaj în formă de colivă, cu PSD pe post de mort dus la groapă. Firește, preacinstitul satului m-a sunat și a îngăimat cât de bărbătește a primul el victoria, pardon…înfrângerea. Pe celălalt tovarăș de partid, George Adrian Ștefănescu nu l-am cătat: nu mi-am permis să îl deranjez în timp ce își savura cadoul primit de la cetățenii localității în care nu stă, dar pe care visează să o conducă (și pentru el urmează felicitărilii de la Centru. Le merită din plin)!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here