Ne-am obișnuit ca pentru orice nedreptate să ieșim în spațiul online și să protestăm: explicăm, înjurăm, argumentăm… explodăm. Avem senzația că suntem buricul universului, că în online biciul cuvântului este cel care rezolvă totul. Să fie corectă abordarea?

Din start am să vă spun că nu-i așa, că lupta din spațiul online trebuie corelată cu sesizări făcute către organele competente să soluționeze nemulțumirea noastră și/sau spre coana Justiție. Firește, mai avem apanajul protestului civic!

Argumentez și am să vin cu două exemple din Popești-Leordeni.

AȘA NU: Gropile, care au împânzit orașul, reprezintă unul dintre punctele de nemulțumire socială. Mulți ies în stradă, fac poze, filme etc și le postează pe comunitățile din Facebook. Rezolvă ceva prin astfel de abordări? Cu siguranță, NU! Nene, ai la îndemână oportunitatea de a face o sesizare pe portalul romaniafaragropi.ro. Ești la un click distanță de o soluție optimă, care te poate ajuta în mod real. Folosește-o, în loc să te vaiți ca baba la înmormântare!

AȘA DA. Eduard Predescu este un vecin de-al nostru, din Popești-Leordeni. Familia Ungureanu este o alta, tot din localitate. O cunoașteți aproape toți din implicările pwe scena politicului local și din contrucțiile pe care le dezvoltă pe aici. Se face că un astfel de bloc s-a construit în preajma proprietății domnului Predescu… Avocat de meserie, acesta a recurs la pârghiile pe care Legea i le oferă și dechis lupta cu sistemul adminsitrativ local – cel care a permis aprobarea unei construcții care încalcă flagrant regimul de înălțime reglementat de către PUG.

Alături de el a atras aproape toți vecinii de pe strada pe care locuiește….

Inițial a deschis o acțiune în Justiție, pe seama suspendării autorizației de construire. În prezent, cauza a fost transferată Tribunalului Ialomița (nu cunosc motivele). Chiar dacă acțiunea nu prea mai are obiect (pt că imobilul este deja ridicat!), oamenii ne arată că Legea este obligată să își spună cuvântul!

Apoi au mai deschis o acțiune de anulare a autorizației de construcție. Ei bine, aici șansele de reușită sunt foarte mari. Mai mult, către Administrația Locală s-a făcut o plângere prin care se solicită Anularea Deciziei de modificare a PUG-ului și a Regulamentului de Urbanism, care a permis eliberarea Autorizației de construcție a imobilului.

Iată un exemplu de cum ar trebui să procedăm în mai toate cazurile de nemulțumire socială și adminsitrativă pe care le avem: să ne asociem și să tragem la răspundere șmecherii cocoțați în fruntea satului, indiferent de coloratura lor politică. Vă garantez că, cel puțin ăștia de acum, din Popești-Leordeni, sunt la fel: nu reprezentați nimic pentru ei, doar masă inertă, bună de pus ștampila pe buletinul de vot.

Așa că vă provoc să deschideți bine ochii pe care vi i-a lăsat natura și să înțelegeți că dreptatea socială nu se face de pe scaunul de la calculator. Pârghiile sunt altele. Vi le-am descris mai sus!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here