Școala Gimnazială “Ioan Bădescu” Popești-Leordeni intră într-o transformare radicală, fapt pentru care Administrația Locală a decis să mute clasele de studiu în niște containere, amplasate sub o macara de mare tonaj. Ccca o sută dintre părinții copiilor care vor învăța în respectivele containere au înțeles riscul de accident și au făcut sesizări la Primăria Popești-Leordeni, Consiliul Județean Ilfov și Inspectoratul Școlar Ilfov.

Articolul publicat pe acest blog, cu doar o zi înaintea deschiderii anului școlar 2019/2020, a avut efect negativ printre cei care manageriază localitatea. “Toți părinții citiseră articolul dumneavostră și toți îl comentau. Problema este că oamenii sunt lași și le e frică să acționeze ca un grup. Nu este vorba că ne mută copiii în acele containere ci, așa cum ați sesizat dumneavoastră,  problema o constituie RISCUL DE ACCIDENT! O doamnă se chinuia să strângă semnăturile pentru o petiție, iar părinții fugeau ca Dracu de tămâie” – mi-a mărturisit tatăl unui puștan care învață la ciclul primar.

După ce s-a văitat că “nu sunt bani și nimeni nu o ajută” pe plan local, directoarea Angelica Coman (fiica fostului viceprimar Năstase), a schimbat macazul: “Condițiile de învătare sunt foarte bune, iar macaraua despre care se tot vorbește a venit pentru a monta tomberoane de gunoi. Nu vă mai luați după ce scriu X și Y” – mi-a redat, respectivul părinte, o altă parte a dialogului purtat cu directoarea edificiului școlar amintit. Eu o întreb pe doamna Coman dacă știe să facă diferența între un tomberon de gunoi și un bloc de 5+1 niveluri. Și, dacă o face, să îmi explice și mie pentru ce are nevoie Primăria de o macara de mare tonaj la montajul unor pubele pe care le pot manipula doi oameni cu ajutorul brațelor. Cât de ridicoli suntem, doamnă: suficient de mult, cât consideră Partidul că este nevoie?

Sediul provizioriu al Școlii Gimnaziale "Ioan Bădescu" Popești-Leordeni
Sediul provizioriu al Școlii Gimnaziale “Ioan Bădescu” Popești-Leordeni

De altfel, după mulți ani, Petre Iacob nici nu a fost prezent la deschiderea Anului Școlar. Motivul? Probabil că a vrut să evite baia de înjurături… Sigur, el o să susțină contrariul: om ocupat cu binele urbei. E dreptul lui să o facă, iar al nostru să nu îl credem!

La numai o zi după evenimentul amintit, o altă mămică m-a abordat pe Facebook: “sunt siderată de faptul că oamenii nu înțeleg gravitatea celor care se întâmplă cu acești copii, de riscul la care sunt supuși din noiebmrie (nm. Atunci este prevăzută mutarea tuturor elevilor în clasele-container, amenjatae peste drum de Primărie). Eu am semnat Petiția înaintată către domnul primar. Știu că nu ne va da vreun răspuns, dar măcar am încercat. Celor mulți, care au refuzat, de ce le este frică să o facă? E mai presus teama de nimic decât cea că poți duce copilul întreg la școală și să nu-l mai iei pentru că se poate dărâma macaraua aia sau că se pot desprinde obiectele pe care le ridică? Pricep, de la dvs, că blocul de lângă școala improvizată este al fostului primar, dascăl la bază. Lui chiar nu-i este rușine și teamă de Dumnezeu?” Nu am știut să-i răspund pentru că nici nu sunt în locul celor care fac și desfac lucrurile pe aici și nici în locul Celui care decide soarta tuturor muritorilor…

Surpriza a venit tot de la mămica cu care am vorbit pe Facebook. “Azi am dus copiii la Școala Gimnazială Nr. 3 (unde director este consilierul local Ion Dogaru). Învățăm în 3 schimburi și, culmea, încăpem toți! În aceste condiții, întreb: pentru ce mai sunt necesare cele 12 containere pe care ei le cumpără în ideea de a muta activitatea Școlii Gimnaziale “Ion Bădescu”. De ce să nu învățăm aici, la Școala Nr. 3? Este loc sigur pentru copii, civilizat”- povestește doamna în cauză.

Lucrurile se complică atunci când îl întrebi pe directorul Dogaru despre cele relatate de părintele de copil, pe Facebook. De ce? Pentru că dascălul în cauză susține că povestea nu-i reală!

“Nu am știință despre așa ceva. La mine a venit doar o mămică, care a făcut cerere de transfer pentru clasa a IV-a. Nu cred că în Școala Gimnazială Nr.3 am putea să primim toți copiii de la “Ion Bădescu” ” – Ion Dogaru, directorul Școlii Gimnaziale Nr. 3 Popești-Leordeni

Ion Dogaru (dreapta), la deschiderea Anului Școlar 2019/2020

Nici la această întrebare nu i-am putut răspunde. Problema este că nici cei îndreptățiți să o facă nu îi vor satisface doleanța, iar copiii orașului au dreptul să știe de ce Administrația Locală nu vrea să îi protejeze! Nu ei sunt viitorul nostru?  

PS. Mergând pe ideea că deja ați cumpărat acele containere și că Școala Gimnazială Nr. 3 poate susține procesul educațional până când se construiește noul edificiu al Școlii Gimnaziale “Ion Bădescu”, întreb de ce Consiliul Local și Petre Iacob nu dă o altă utilitate locului pe care îl amenajează pe amplasamentul celebrei ruine din centrul localității. De ce nu aduc acolo activitatea lui Florin Preda – administrator al orașului – și a departamentelor cu care s-a mutat în clădirea de 1000 de mp, pentru care se plătesc 15.000 de EURO lunar doar chirie? Întreb și eu, precum părinții despre care am făcut vorbire, așa, ca prostul. Greșesc cu ceva, domnule Petre Iacob?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here