Primul proces pe care l-am purtat cu cineva, s-a întâmplat să fie cu Petre Iacob – primar peste Popești-Leordeni, conform fișei postului. Motivul acțiunii? Refuzul edilului de a elibera mai multe documente care (normal) trebuie să aibă caracter public!

Deși a încercat să încurce Instanța cu tot felul de documente justificative refuzului de a da curs solicitării făcută de către mine (penibile, în esență!), Petre Iacob a pierdut lupta cu legea și s-a văzut nevoit să accepte că trebuie să pună la dispoziția mea cele solicitate (pentru intimidare, ceruse în Instanță nu mai puțin de 10 mii de lei cheltuieli de judecată. Firește, trebuia să mai și câștige acțiunea!). Cum lucrul ăsta nu s-a întâmplat de bună voie, prin casa de avocatură care mă reprezintă i-am cerut să îmi satisfacă doleanța.

Ce doresc să obțin de la Administrația Locală? Lucruri de bun simț pentru orice om care vrea să cunoască pe ce i se cheltuie contribuițiile pe care le aduce la Bugetul Local.

  • toata documentația privind achiziționarea indicatoarelor rutiere;
  • toate plățile efectuate in baza acestei achiziții de indicatoare rutiere;
  • comunicarea devizului de lucrări pentru indicatoarele rutiere;
  • contractul/le de salubrizare si deszăpezire dintre Consiliul Local si Salub Pub Prest s.r.l.;
  • toate plățile efectuate in baza acestui/acestor contract/e de salubrizare si deszăpezire;
  • organigrama s.c. Salub Pub Prest s.r.l. si numele personalului de conducere a acesteia;
  • toate cheltuielile efectuate de către dvs. pentru amenajarea terenului pentru plantarea copacilor la evenimentul „Pădurea cercetașilor”, detalierea acestor cheltuieli,  numele firmelor care au prestat servicii pentru acesta;
  • comunicarea demersurilor realizate de către dvs. pentru ca „pădurea cercetașilor” sa devina zona verde sau domeniu forestier;

Solicitarea s-a realizat în baza Legii nr. 544/2001. Sunt curios dacă personajul, care se consideră un fel de Dumnezeu în localitate, se va pune deasupra unei decizii a Instanței sau își riscă norocul într-o chestie care poate deveni penală!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here