Loulou, Raluka, Amna, Lidia Buble și alți iluștrii ai scenei cântecului românesc vor consuma 450 de mii de lei din Bugetul Popești-Leordeni pentru a ne aminti că, pe 1 decembrie, cinstim Ziua Națională. Primarul Petre Iacob și consilierii PSD-PNL au votat, în unanimitate, mega-struțo-prostia care are rolul de a toca magnific o căruță de bani publici.

 Localitatea în care locuiesc, Prăfoiești-Nămoleni, are multe talente ascunse. Nu s-a catadicsit cu ele pentru că așa și-a dorit, ci pentru că așa s-a nimerit. Cunoscută, în urmă cu doar câteva decenii, pentru oamenii harnici, care asigurau verdețuri de calitate pentru piețele Capitalei, a ajuns, în prezent, să doboare recorduri pe bandă rulantă. La cca 100 de mii de locuitori (este localitatea cu cea mai accelerată creștere demografică din România), nu deține nici măcar un semafor!!! Nu mai vorbim de parcuri, clinici, trotuare, canalizări, biblioteci publice și alte bălării pe care civilizația occidentală îți zice că e bine să le ai în dotarea administrativă.

Mă uit și văd că lumea s-a isterizat, în mediul online, pentru cea din urmă găselniță financiară a celor desemnați să își dea cu presupusul pentru dezvoltarea administrativă a localității. Toți înjură (cu excepția susținătorilor celor două partide care conduc localitatea) pentru modul în care s-au cheltuit banii. Poți să nu le dai dreptate, știind că în localitate nu există nimic altceva, decât betoane turnate alandala și praf cât cuprinde? Nu!

În schimb, nu pot să marșez pe negativismul care a înconjurat ideea de a cheltui banul public pe evenimente culturale, sportive sau civice. De ce? Pentru că lumea civilizată are nevoie de suportul Administrației Locală pentru așa ceva. Legea nescrisă a evoluției spune că nu poți să faci pasul următor dacă nu ești un popor sănătos și deștept. Iar pentru asta e nevoie de finanțare publică. Nu cum se face în Prăfoiești-Nămoleni!

Orașul, scos din pix pe harta României, s-a înfrățit, în urmă cu ceva ani, cu o localitate din Bulgaria. De ce tocmai cu țara de dincolo de Dunăre? Pentru că aici locuiește o puternică comunitate, cu sorgintea în acea țară. În urmă cu cca o lună, edilul localității frate a luat legătura cu una dintre persoanele care s-au ocupat de relația bilaterală și a propus ca finalul de an să-l sărbătorim împreună, în familie, printr-un frumos eveniment sportiv. Ei au zis că pot aduce aici, în Prăfoiești, echipe juvenile de baschet și de handbal. Când am auzit informația, m-a plesnit râsul: păi Pitre al nostru vrea scenă de dansuri populare, nu sport de masă și alte idioțenii, menite să relaxeze creierul prostului și să-i dea idei neconforme cu doctrina găștii…

În fine: informația a ajuns la urechile Primarului Care Nu Este, moment în care reacția lui a fost precum a pacientului pus de dentist să caște gura mare și să stea, dracului, cuminte pe scaun până îi scoate măseaua de minte. Apoi, persoana în cauză a dat o fugă și până la Ion Dogaru, fost șef al PNL Popești-Leordeni, director de școală – în prezent, dar și profesor de sport. I-a povestit nuvela scrisă peste Dunăre și a închis tabela de marcaj: 0-3, prin neprezentare! De ce? În afară de echipa de fotbal, nu avem nimic care să ne oblige să ne mișcăm oasele prin bătătură.

 450 de mii de lei reprezintă suma pe care o tocăm, pe 1 decembrie, pentru un guițat la microfon și un pahar cu vin fiert și lozinci electorale de trăit bine. Însă, sunt 450 de mii de lei care ar fi putut fi investiți într-o sală de sport, numai bună ca generația viitoare a localității să poată să se dezvolte armonios. Sunt bani, care, anual, pot întreține cheltuielile unei grupe de 20 de copii care să practice handbal sau volei sau baschet sau ce Dumnezeu i-ar putea trece prin tărtăcuță edilului pe care localitatea asta îl caută de 3 decenii și nu-l găsește!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here